Dubravice: Proslava sv. Kate

Dana, 25.studenoga 2019. godine u Dubravicama je proslavljena sv. Kata.

Više...
 
HKM Köln: Proslava Nikolinja

HKM Köln je i ove 2019. organizirlala tradicionalnu proslavu Nikolinja koja je održana u subotu 23. studenoga u Bürgerhausu ( Graf – Beissel – Platz, 50 127 Bergheim Quadrath – Ichendorf ).

Opširnije: hkm-koeln.de

 
Drniš: Gospa od Zdravlja

Svetkovina Gospe od Zdravlja svečano je proslavljena u četvrtak, 21. studenoga 2019. godine u župi Gospe od Ružarija u Drnišu. Slavlje je započelo u crkvi Sv. Ante Padovanskog odakle je slika Gospe od Zdravlja u velikoj procesiji donesena do crkve Gospe od Ružarija.

Više...
 
MAINZ: Četrdeset godina organiziranog zbornog pjevanja

Hrvatska katolička misija Mainz svečano je, u nedjelju 24. studenoga, proslavila svetkovinu Krista Kralja. Ujedno je proslavila i četrdeset godina organiziranog zbornog pjevanja. Svečano misno slavlje u tom je povodu u crkvi sv. Bonifacija, na kojoj se Hrvati iz te misije okupljaju na središnje misijsko misno slavlje, predvodio voditelj misije fra Jure Zebić. Opširnije: zivazajednica.de

 
Ludwigshafen am Rhein: Održana smotra crkvenih zborova djece i mladih

Tradicionalna, 22. smotra crkvenih zborova iz hrvatskih katoličkih misija (HKM) i zajednica (HKZ) u Njemačkoj, na kojoj su nastupili zborovi djece i mladih, održana je, u subotu 23. studenoga, u crkvi sv. Hedwige u Ludwigshafenu, u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni i Hrvatske katoličke misije Ludwigshafen a.d. Rhein. Opširnije: zivazajednica.de

 
Šibenik/Šubićevac: Novi ministranti

Na trideset četvrtu nedjelju kroz godinu, na svetkovinu Krista Kralja svega stvorenoga, kojom završava liturgijska godina, u našoj župi svečano je proslavljeno uvođenje ministranata u službu poslužitelja oltara.

Opširnije: subicevac.hr

 
Split: Novi broj lista Marija

Objavljen je novi broj mjesečnog lista za Marijine štovatelje - MARIJA za prosinac 2019. Urednik fra Petar Lubina naslovio je uvodnik Pralik sklada. Uvodnik prenosimo u cijelosti:

Više...
 
Ludwigsburg: Božićni listić

Ludwigsburg: Božićni listić

 
Banjevci: Proslava sv. Nikole Tavelića

Crkva u Hrvata 14. studenog spominje se svetog fra Nikole Tavelića, prvog hrvatskog kanoniziranog sveca. U župi Banjevci ove godine proslava sv. fra Nikole Tavelića, njihovog nebeskog zaštitnika, bila je posebno svečana. Na misnom slavlju sudjelovali su novaci s Visovca koji su animirali misno slavlje, a misno slavlje predvodio je meštar novaka s Visovca fra Mijo Šabić u koncelebraciji sa fra Tomislavom Brekalom župnikom župe Stankovci i župe Banjevci i fra Petrom Teskerom.

Više...
 
Esslingen: Novi broj lista "Amen"

Esslingen: Župni list "Amen" - 4/2019.

 
Split/Trstenik: Dani svete Elizabete 2019.

Pastoralni program „Dani svete Elizabete 2019.“ održan je od 16. do 18. studenoga 2019.u Splitu na Trsteniku.

Više...
 
München – Karlovac: Karitativna akcija Franjevačkog Trećeg Reda za udrugu Betlehem

U mjesecu listopadu članovi OFS-a (Franjevačkog svjetovnog reda) u Münchenu održali su karitativnu akciju za udrugu Betlehem. Opširnije: hkz-muenchen.de

 
Preminuo otac fra Lukice Vojkovića

Dana 20. studenoga 2019. god. preminuo je Ante (Tone) Vojković (1948.) otac našega brata fra Lukice Vojkovića.

Sprovod će biti u petak, 22. studenoga 2019. god. u 14.00 sati na mjesnom groblju Sv. Luke u Otoku.

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!

 
Split: 25. obljetnica Mješovitog zbor mladih i Komornog orkestra Gospe od Zdravlja

U utorak 19. studenoga 2019. u okviru devetnice Gospi od Zdravlja, obilježili su cjelovečernjim koncertom 25. obljetnicu djelovanja Mješoviti zbor mladih i Komorni orkestar Gospe od Zdravlja. U prepunoj crkvi Gospe od Zdravlja uz jubilarce sudjelovali su još: dječji zbor Gospe od Zdravlja, muška klapa „Gospa od Zdravlja“ i župski mješoviti zbor Gospe od Zdravlja. Za orguljama je bila s. Zorislava Radić. Izvedbom je ravnao fra Stipica Grgat. Nazočne su pozdravili fra Mate Matić gvardijan samostana i provincijal fra Marko Mrše.

Više...
 
Šibenik/Šubićevac: Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje

Franjevačka mladež – Frame Grada Šibenika: Šubićevac, Gospa van Grada, Dubrava i Meterize povodom obilježavanja stradanja i okupacije Vukovara i Škabrnje organizirali su u Franjevačkom samostanu sv. Ante na Šubićevcu u ponedjeljak, 18. 11. 2019. u velikoj dvorani prikazivanje dokumentarno-igranog film „GLAVU DOLE, RUKE NA LEĐA”, od autora Stipe Majića Pipe, hrvatskog branitelja s Trpinske ceste.

Ovo je projekt humanitarnog karaktera te se organizira pod sloganom “100 DANA VUKOVARA – 100 GRADOVA ZA VUKOVAR” te su tako željeli pozvati na zajedništvo hrvatskog naroda kao i na sjećanje na sva stradavanja tijekom Domovinskog rata.

Opširnije: subicevac.hr

 
Drniš: Primanje u mjesnom bratstvu OFS-a

17. studenog 2019. godine, u crkvi sv. Ante u Drnišu, na večernjoj nedjeljnoj euharistiji, prigodom proslave sv. Elizabete Ugarske, zaštitnice Franjevačkog svjetovnog reda, održan je Obred primanja u mjesno bratstvo OFS-a Gospe od Ružarija – Drniš.

Više...
 
London: Misa za Vukovar i Škabrnju

Hrvatski dan sjećanja u spomen na žrtvu Vukovara, Škabrnje i drugih mjesta stradanja u Domovinskom ratu, Hrvatska katolička misija u Londonu obilježila je u nedjelju 17. studenoga 2019. misom koju je predvodio voditelj misije fra Ljubomir Šimunović.

Više...
 
Imotski: Smotra dječjih zborova

U Franjevačkom samostanu sv. Frane u Imotskom u subotu 16. studenoga održana je smotra dječjih zborova Imotske krajine. U smotri je sudjelovalo oko 310 djece iz dječjih zborova Imotskog, Lovreća, Podbablja, Poljica, Prološca, Runovića, Studenaca, Vinjana i Zmijavaca, u pratnji svojih voditelja i župnika.

Više...
 
Šibenik/Šubićevac: Proslava Posvete crkve i Dan samostana

U prepunoj crkvi na Šubićevcu, okupljeni vjernici, predvođeni svojim pastirima, obilježili su 12. obljetnicu posvete crkve i samostana Sv. Ante Padovanskog. Samom euharistijskom slavlju prethodio je molitveni susret roditelja ovogodišnjih prvopričesnika i krizmanika. Opširnije: subicevac.hr

 
OFS Frankfurt: Humanitarne akcije

Prvoosnovani Franjevački svjetovni red Hrvata u Njemačkoj, Mjesno bratstvo  Frankfurt am Main kao i svake godine u prostorijama hrvatskog centra a prije održavanja vjeronauka za školsku djecu petkom i subotom  svojom akcijom zamirišu redovito prostorije centra i okupljaju roditelje da uz kavu, čaj, tople vafle i šalicu razgovora provedu vrijeme skupa dok čekaju svoju djecu.

Više...
 
Vinjani: Posveta oltara i blagoslov ambona

U nedjelju, 10. studenog 2019. godine u župnoj crkvi sv. Roka bilo je posebno svečano. Naš nadbiskup i metropolita mons. Marin Barišić posvetio je novi oltar i blagoslovio novi ambon koji su uz  pomoć i zalaganje župljana postavljen uoči svetkovine sv. Roka, što je uistinu povijesni događaj za Župu Vinjani.

Više...
 
Održana sjednica Konferencije područnih duhovnih asistenata OFS-a

Sjednica Konferencije područnih duhovnih asistenata Zadarsko-šibenskoga područnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) „Sv. Nikola Tavelić“, sa sjedištem u Zadru, održana je u subotu, 9. studenoga 2019. u samostanu franjevaca konventualaca „Sv. Frane“ u Šibeniku.

Sjednici su nazočili i čine Konferenciju područnih duhovnih asistenata u Zadarsko-šibenskom područnom bratstvu OFS-a fra Stipe Nimac, OFM, fra Augustin Kordić, OFMConv i fra Božo Sučić, TOR.

Više...
 
Frankfurt: Novi broj Žive zajednice

Iz tiska je izašao novi broj Žive zajednice za rujan i listopad, glasila hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, u izdanju Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni.

Više...
 
Split: Regionalni sastanak

Susret u Splitu se otkazuje, jer se termin preklapa sa sprovodom Jakova Jurića. Novi termin bit će naknadno objavljen.

 
Preminuo otac fra Ivice Jurića

Dana 11. studenog preminuo je Jakov Jurić (1951.) otac našega brata fra Ivice Jurića.

Sprovod će biti u srijedu, 13. studenoga 2019. u 14.30 sati na mjesnom groblju Sv. Marka u Crivacu.

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!

 
MÜNCHEN: Održan osmi susret hrvatskih studenata iz Njemačke

Osmi po redu susret hrvatskih studenata iz Njemačke održan je, od petka 8. do nedjelje 10. studenoga, u „Salesianumu“ u Münchenu, u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni i Hrvatske katoličke župe (HKM) München, pod geslom „Prijatelj na Isusov način“. Susret je vodio dr. vlč. Odilon-Gbènoukpo Singbo, sveučilišni kapelan na Hrvatskome katoličkom sveučilištu u Zagrebu.

Opširnije: zivazajednica.de

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1252
Ovaj mjesecOvaj mjesec46067
UkupnoUkupno7512900

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 119