München: Posjet Hrvatskoj katoličkoj misiji u Parizu

Na poziv don Stjepana Lončara, voditelja HKM Pariz, prošlu je subotu i nedjelju (5. i 6. listopada 2019.) grupa mladih "framaša" naše župe iz Münchena zajedno sa svojim duhovnim asistentom fra Filipom Mimicom i sa časnom sestrom Nikolinom Bilić posjetila Hrvatsku katoličku misiju u Parizu.

Više...
 
Imotski: Proslava Sv. Franje Asiškog

U petak 4. listopada u Imotskom je svečano proslavljena svetkovina Sv. Franje Asiškog, zaštitnika imotske župe i samostana.

Više...
 
Imotski: Sv. Franjo – uočnica i obred preminuća

Na zadnju večer devetnice sv. Franji u četvrtak 3. listopada u 19 sati u Imotskom je slavljena svečana misa uočnica koju je predvodio fra Velimir Bagavac, župni vikar Drinovaca, uz koncelebraciju gvardijana fra Kristiana Stipanovića, vikara Provincije fra Zorana Kutleše i još šestorice svećenika.

Više...
 
Vrlika: Proslava Gospe Rožarice, zaštitnice župe

Blagadan Gospe Rožarice i ove je godine svečano proslavljen u župi i gradu Vrlika. Jutarnju sv. misu u 8.30 sati slavio je župnik fra Mladen Prolić. Procesiju ulicama grada Vrlike u 10.30 sati te središnje misno slavlje predvodio je fra Joško Kodžoman, ravnatelj franjevačkog sjemeništa u Sinju, a suslavili su novi župnik fra Mladen Prolić, svećenici rodom iz župe Vrlika – fra Ivan Režić i don Tomislav Zečević te fra Ivan Norac.

Više...
 
VIERZEHNHEILIGEN KOD BAMBERGA: Pastoralni skup o digitalnom dobu i mladima (2)

Opširnije: zivazajednica.de

 
VIERZEHNHEILIGEN KOD BAMBERGA: Pastoralni skup o digitalnom dobu i mladima (1)

„Digitalno doba i pastoral mladih“ – tema je godišnjega pastoralnog skupa hrvatskih svećenika, đakona, pastoralnih suradnica i suradnika iz Zapadne Europe, koji se održava od ponedjeljka, 7. do četvrtka, 10. listopada u Kući za daljnja usavršavanja Nadbiskupije Bamberg u Vierzenheiligenu kod Bamberga, u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni.

Opširnije: zivazajednica.de

 
Sinj: Proslava sv. Franje u Čitluku/Jasenskom

U nedjelju, 6. listopada 2019., zajednica vjernika u Čitluku i Jasenskom proslavila je svetkovinu sv. Franje Asiškog, naslovnika mjesne crkve i zaštitnika tih dviju zajednica u sastavu Župe Gospe Sinjske.

Opširnije: gospa-sinjska.hr

 
Split/Trstenik: Proslava sv. Franje

Već tradicionalno na blagdan sv. Franje Asiškoga, 4. listopada, nadbiskup Barišić predvodi misno slavlje za bogoslove i odgojitelje Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja koji blagdan svoga utemeljitelja, šesnaestu godinu za redom, slave zajedno s bogoslovima i odgojiteljima splitskoga Centralnog bogoslovnog sjemeništa.

Opširnije: franjevci-st.com

 
BIETIGHEIM-BISSINGEN: Proslava zaštitnika zajednice sv. Franje

Na misnom se slavlju oprostio voditelj hrvatskih katoličkih zajednica Bietigheim-Bissingen, Vaihingen Enz i Illingen fra Josip Bebić i pastoralni suradnik Toni Kulić. U službu novog voditelja zajednica uveden fra Ante Babić.

Opširnije: zivazajednica.de

 
Sitno: Proslavljen blagdan Gospe od Ružarija

U crkvi Sv. Jure u Sitnom, u nedjelju, 6. listopada o. g. svečano je proslavljen blagdan Gospe od Ružarija, suzaštinice sela Sitnoga.

Više...
 
Koeln: Proslava sv. Franje

U petak, 4. listopada na Svetkovinu sv. Franje Asiškog u HKM Köln bilo je primanje novih članova Frame.

Ove godine se po prvi put, nakon nekoliko pokušaja da se pokrene Frama, konačno to i dogodilo primanjem prvih članova na sv. misi koju je u Mauritiuskirche u 18.45 sati predvodio fra Vuk Buljan uz koncelebraciju s fra Denisom Šimunovićem, duhovnim asistentom Frame, koji je prozvao 22 mladih koji su se odazvali na kršćanski život u duhu sv. Franje.

Opširnije: hkm-koeln.de

 
Šibenik/Šubićevac: Obred preminuća i proslava sv. Franje

U Šibeniku na Šubićevcu proslavljena je svetkovina sv. oca Franje. Kroz tri dana trodnevnice, predslavitelji Euharistijskih slavlja fra Žarko Maretić, fra Mario Radman i fra Ante Bešlić u svojim propovijedima potaknuli su na dublje promišljanje i upoznavanje ovog sveca koji je na naizvrsniji način ljubio Boga, brata čovjeka i sve stvoreno.

Opširnije: subicevac.hr

 
Sinj: Proslava svetkovine sv. oca Franje

Kao i cijela franjevačka obitelj po čitavome svijetu, i naša franjevačka zajednica u samostanu u Sinju svečano je proslavila svetkovinu našeg Utemeljitelja.
Brojni štovatelji sv. Franje, framaši, sjemeništarci, trećoredci, časne sestre i mi fratri spremali smo se za našu veliku svetkovinu trodnevnicom.

Opširnije: gospa-sinjska.hr

 
Drniš: obred preminuća sv. Franje

U župi Gospe od Ružarija Drniš kroz trodnevnicu sv. Franji Asiškom vjernici su se molitvom sv. Krunice i Euharistijskim slavljima pripremali za proslavu Serafskog oca Franje.

Više...
 
PROLOŽAC: Proslava sv. Mihovila, zaštitnika župe

U nedjelju Svečano misno slavlje, na svetkovinu sv. Mihovila u Prološcu predvodio je prološki župnik fra Vinko Gudelj.

Više...
 
Izišao novi broj glasila Fraternitas

Fraternitas - listopad 2019.

 
Vukšić: Svetkovina sv. Mihovila

U crkvi Sv. Mihovila u Vukšiću 29. rujna 2019. svečano je proslavljen blagdan sv. Mihovila, nebeskog zaštitnika Župe sv. Mihovila - Lišane.

Više...
 
Pismo Generalnog ministra za svetkovinu sv. Franje

Fra Michael A. Perry, generalni ministar OFM, i članovi definitorija uputili su pismo "Slušati vapaj Amazonije" o svetkovini sv. Franje Asiškoga.

 
Sinj: Obljetnica smrti fra Rafe Kalinića

Obilježena 76. obljetnica smrti fra Rafe Kalinića i mještana Košuta, Turjaka i Brnaza.

Opširnije:gospa-sinjska.hr

 
LUDWIGSBURG: Pedeset godina u zajedništvu s Bogom i sa svojim narodom

Hrvatska katolička misija Ludwigsburg, danas Hrvatska katolička zajednica Sveti Petar i Pavao u Ludwigsburgu, svečano je u subotu 28. i u nedjelju 29. rujna pod geslom "50 godina u zajedništvu s Bogom i s svojim narodom" proslavila pedesetu obljetnicu postojanja i djelovanja.

Opširnije: zivazajednica.de

 
Studenci: Slavlje bladgana sv. P. Pija - suzaštitnika Studenaca

U ponedjeljak, 23. rujna 2019. u Župi sv. Ilije proroka u Studencima svečano je proslavljen blagdan sv. Padre Pija, suzaštitnika župe.

Više...
 
Vrgorac: Fra Josip Repeša novi dekan Biokovskog dekanata

Mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup, dekretom od 24. rujna 2019. godine, imenovao je fra Josipa Repešu, župnika u Vrgorcu, dekanom Biokovskog dekanata. Fra Josip je službu dekana preuzeo od fra Ivice Omazića koji je premješten u župu Runovići.

Više...
 
Vrgorac: Proslava sv. Mihovila

Povodom proslave blagdana sv. Mihovila i Dana policije u petak 27. rujna slavljena je misa koju je u župnoj crkvi Navještenja BDM predvodio vrgorski župnik i dekan Biokovskog dekanata, fra Josip Repeša.

Više...
 
Šibenik/Šubićevac: Prikazan film "3069"

U Franjevačkom samostanu sv. Ante na Šubićevcu, u petak 28. 9. 2019. godine, u organizaciji Franjevačkog samostana i Braniteljske udruge šibensko – kninske županije prikazan je potresni film “3069“.

Opširnije: subicevac.hr

 
München: Jubilarni koncert klape Croatia München

U Münchenu je 21. rujna 2019., u 19.00 sati, u Allerheiligen Hofkirche s prisjećanjem na dosadašnji rad održan jubilarni koncert „Klapa Croatia München i gosti“ povodom 30. obljetnice postojanja i rada.

Više...
 
Šibenik/Šubićevac: Dan mučenika Franjevačke provincije Presv. Otkupitelja

Povodom obilježavanja Dana mučenika Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, u crkvi Sv. Ante na Šubićevcu, u utorak 24. rujna 2019. godine misu zadušnicu predslavio je fra Jakov Begonja, a u koncelebraciji su bili fra Mario Radman, župnik i gvardijan, fra Vice Lucić, fra Žarko Maretić, fra Nikola Ćurčija, Fra Mirko Klarić, fra Božo Ćurčija, fra Mate Gverić, fra Mate Topić i fra Lazar Perica, a ispovijedao je fra Silvestar Bota.

Opširnije: subicevac.hr

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas986
Ovaj mjesecOvaj mjesec45801
UkupnoUkupno7512634

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 76