Podbablje/Kamenmost: Proslava sv. Luke

I ove godine na proslavi blagdana sv. Luke, zaštitnika župe Podbablje, okupilo se veliko mnoštvo vjernika. Samoj proslavi blagdana prethodila je trodnevnica koju je predvodio mjesni župnik fra Nedjeljko Čarapić.

Više...
 
Vrlika/Štikovo: Proslava sv. Luke

Blagdan sv. Luke evanđelista, nebeskog zaštitnika Štikova (župa Vrlika), svečano je proslavljen u subotu 19. listopada 2019. Slavlje je započelo u drevnoj istoimenoj crkvici u 10:30 sati.

Više...
 
OFS: Izabrano Nacionalno vijeće Hrvatskoga nacionalnog bratstva OFS-a

Izborni kapitul Hrvatskoga nacionalnog bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS-a) održan je od 11. do 13. listopada 2019. pod predsjedanjem Tibora Kausera, OFS, generalnoga ministra i u nazočnosti fra Pedra Zitha, OFM, člana Konferencije generalnih duhovnih asistenata, u Samoboru u kući susreta Tabor.

Više...
 
Koeln: Pastoralni pohod mons. D. Schwaderlappa

U nedjelju, 13. listopada našu Misiju pohodio je pomoćni koelnski biskup dr. Dominikus Schwaderlapp koji je izvršio pastoralni pohod.

Pastoralni pohod našoj Misiji mons. Dominikus je započeo susretom u misijskim prostorijama u 10 sati s fra Vukom Buljanom i članovima Pastoralnog i Ekonomskog vijeća naše Misije. U tu svrhu upriličen je i prigodni domjenak. Nakon međusobnog razgovora i predstavljanja potreba i trenutnog stanja u našoj Misiji, Biskup je razgledao misijske prostorije.

Opširnije: hkm-koeln.de

 
Zagreb: Novi ciklus nastave studija Teologije posvećenog života

U petak, 18. listopada 2019., u 16,30 sati, započinje novi, četvrti, ciklus predavanja studija Teologije posvećenog života na adresi: Duhovni centar sv. Ivana od Križa, Česmičkoga 1, 10000 Zagreb. Nakon što je prošli, treći, dvogodišnji ciklus  u Splitu pohađalo čak 65 polaznica i polaznika, studij se ponovno vraća u Zagreb. Vodstvo studija obavještava sve predbilježene polaznike o početku predavanja i o provedbi upisa u stankama između predavanja. Sve redovnice i redovnici i drugi članovi zajednica posvećenog života, kao i vjernici laici, kako oni koji su se već predbilježili za studij tako i oni koji se još nisu predbilježili, a zainteresirani su, pozvani su da u petak i subotu, 18. listopada 2019., od 16,30, dođu na upis i na predavanja studija Teologije posvećenog života. Detaljnije informacije nalaze se na web-adresama: http://tpz.karmel.hr/http://www.redovnistvo.hr/dogadanja/raspored/predbiljezbe-za-cetvrti-nastavni-ciklus-studija-teologije-posvecenog-zivota.

 
Zagreb: Susret odgojnih zavoda

Održan je X. susret odgojnih zavoda Provincije u samostanu Majke Božje Lurdske u Zagrebu.

U franjevačkom samostanu Majke Božje Lurdske u Zagrebu od 11. do 13. listopada 2019. g., održan je jubilarni X. susret svih odgojnih zavoda naše Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja sa sjedištem u Splitu. Na susretu su bili postulanti iz Imotskoga, novaci sa otočića Visovca, bogoslovi iz Klerikata u Splitu i Zagrebu te sjemeništarci iz Sinja sa svojim odgojiteljima.

Više...
 
VIERZEHNHEILIGEN KOD BAMBERGA: Pastoralni skup o digitalnom dobu i mladima (3)

Opširnije: zivazajednica.de

 
Imotski: Obećanja u bratstvima Frame

Po ustaljenoj tradiciji, na svetkovinu Sv. Franje, u petak 4. listopada, na večernjoj misi u 18 sati novi članovi svih bratstava Franjevačke mladeži iz imotskoga samostanskog okružja dali su svoja prva obećanja. Ove je godine ukupno 49 mladih po prvi put obećalo da će svoju mladost posvetiti Kristu u bratstvu Frame. Obećanja su dali framaši iz sljedećih bratstava: Imotski (17), Lovreć (8), Podbablje (6), Proložac (6), Runović (3), Vinjani (7) i Zmijavci (2).

Više...
 
Ludbreg: Antićevske duhovne vježbe za svećenike

U pastoralnom centru Varaždinske biskupije u Ludbregu fra Josip Šimić održao je duhovne vježbe za svećenike varaždinske biskupije u kojima su sudjelovali i ap. administrator varaždinske biskupije, dosadašnji biskup mons. Josip Mrzljak i generalni vikar biskupije mons. Toni Perčić. Zajedno s njima sudjelovalo je još 18 svećenika. Vježbe su započele u ponedjeljak 30. rujna navečer a završile 3. listopada u podne.

Više...
 
München: Posjet Hrvatskoj katoličkoj misiji u Parizu

Na poziv don Stjepana Lončara, voditelja HKM Pariz, prošlu je subotu i nedjelju (5. i 6. listopada 2019.) grupa mladih "framaša" naše župe iz Münchena zajedno sa svojim duhovnim asistentom fra Filipom Mimicom i sa časnom sestrom Nikolinom Bilić posjetila Hrvatsku katoličku misiju u Parizu.

Više...
 
Imotski: Proslava Sv. Franje Asiškog

U petak 4. listopada u Imotskom je svečano proslavljena svetkovina Sv. Franje Asiškog, zaštitnika imotske župe i samostana.

Više...
 
Imotski: Sv. Franjo – uočnica i obred preminuća

Na zadnju večer devetnice sv. Franji u četvrtak 3. listopada u 19 sati u Imotskom je slavljena svečana misa uočnica koju je predvodio fra Velimir Bagavac, župni vikar Drinovaca, uz koncelebraciju gvardijana fra Kristiana Stipanovića, vikara Provincije fra Zorana Kutleše i još šestorice svećenika.

Više...
 
Vrlika: Proslava Gospe Rožarice, zaštitnice župe

Blagadan Gospe Rožarice i ove je godine svečano proslavljen u župi i gradu Vrlika. Jutarnju sv. misu u 8.30 sati slavio je župnik fra Mladen Prolić. Procesiju ulicama grada Vrlike u 10.30 sati te središnje misno slavlje predvodio je fra Joško Kodžoman, ravnatelj franjevačkog sjemeništa u Sinju, a suslavili su novi župnik fra Mladen Prolić, svećenici rodom iz župe Vrlika – fra Ivan Režić i don Tomislav Zečević te fra Ivan Norac.

Više...
 
VIERZEHNHEILIGEN KOD BAMBERGA: Pastoralni skup o digitalnom dobu i mladima (2)

Opširnije: zivazajednica.de

 
VIERZEHNHEILIGEN KOD BAMBERGA: Pastoralni skup o digitalnom dobu i mladima (1)

„Digitalno doba i pastoral mladih“ – tema je godišnjega pastoralnog skupa hrvatskih svećenika, đakona, pastoralnih suradnica i suradnika iz Zapadne Europe, koji se održava od ponedjeljka, 7. do četvrtka, 10. listopada u Kući za daljnja usavršavanja Nadbiskupije Bamberg u Vierzenheiligenu kod Bamberga, u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni.

Opširnije: zivazajednica.de

 
Sinj: Proslava sv. Franje u Čitluku/Jasenskom

U nedjelju, 6. listopada 2019., zajednica vjernika u Čitluku i Jasenskom proslavila je svetkovinu sv. Franje Asiškog, naslovnika mjesne crkve i zaštitnika tih dviju zajednica u sastavu Župe Gospe Sinjske.

Opširnije: gospa-sinjska.hr

 
Split/Trstenik: Proslava sv. Franje

Već tradicionalno na blagdan sv. Franje Asiškoga, 4. listopada, nadbiskup Barišić predvodi misno slavlje za bogoslove i odgojitelje Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja koji blagdan svoga utemeljitelja, šesnaestu godinu za redom, slave zajedno s bogoslovima i odgojiteljima splitskoga Centralnog bogoslovnog sjemeništa.

Opširnije: franjevci-st.com

 
BIETIGHEIM-BISSINGEN: Proslava zaštitnika zajednice sv. Franje

Na misnom se slavlju oprostio voditelj hrvatskih katoličkih zajednica Bietigheim-Bissingen, Vaihingen Enz i Illingen fra Josip Bebić i pastoralni suradnik Toni Kulić. U službu novog voditelja zajednica uveden fra Ante Babić.

Opširnije: zivazajednica.de

 
Sitno: Proslavljen blagdan Gospe od Ružarija

U crkvi Sv. Jure u Sitnom, u nedjelju, 6. listopada o. g. svečano je proslavljen blagdan Gospe od Ružarija, suzaštinice sela Sitnoga.

Više...
 
Koeln: Proslava sv. Franje

U petak, 4. listopada na Svetkovinu sv. Franje Asiškog u HKM Köln bilo je primanje novih članova Frame.

Ove godine se po prvi put, nakon nekoliko pokušaja da se pokrene Frama, konačno to i dogodilo primanjem prvih članova na sv. misi koju je u Mauritiuskirche u 18.45 sati predvodio fra Vuk Buljan uz koncelebraciju s fra Denisom Šimunovićem, duhovnim asistentom Frame, koji je prozvao 22 mladih koji su se odazvali na kršćanski život u duhu sv. Franje.

Opširnije: hkm-koeln.de

 
Šibenik/Šubićevac: Obred preminuća i proslava sv. Franje

U Šibeniku na Šubićevcu proslavljena je svetkovina sv. oca Franje. Kroz tri dana trodnevnice, predslavitelji Euharistijskih slavlja fra Žarko Maretić, fra Mario Radman i fra Ante Bešlić u svojim propovijedima potaknuli su na dublje promišljanje i upoznavanje ovog sveca koji je na naizvrsniji način ljubio Boga, brata čovjeka i sve stvoreno.

Opširnije: subicevac.hr

 
Sinj: Proslava svetkovine sv. oca Franje

Kao i cijela franjevačka obitelj po čitavome svijetu, i naša franjevačka zajednica u samostanu u Sinju svečano je proslavila svetkovinu našeg Utemeljitelja.
Brojni štovatelji sv. Franje, framaši, sjemeništarci, trećoredci, časne sestre i mi fratri spremali smo se za našu veliku svetkovinu trodnevnicom.

Opširnije: gospa-sinjska.hr

 
Drniš: obred preminuća sv. Franje

U župi Gospe od Ružarija Drniš kroz trodnevnicu sv. Franji Asiškom vjernici su se molitvom sv. Krunice i Euharistijskim slavljima pripremali za proslavu Serafskog oca Franje.

Više...
 
PROLOŽAC: Proslava sv. Mihovila, zaštitnika župe

U nedjelju Svečano misno slavlje, na svetkovinu sv. Mihovila u Prološcu predvodio je prološki župnik fra Vinko Gudelj.

Više...
 
Izišao novi broj glasila Fraternitas

Fraternitas - listopad 2019.

 
Vukšić: Svetkovina sv. Mihovila

U crkvi Sv. Mihovila u Vukšiću 29. rujna 2019. svečano je proslavljen blagdan sv. Mihovila, nebeskog zaštitnika Župe sv. Mihovila - Lišane.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas689
Ovaj mjesecOvaj mjesec3034
UkupnoUkupno7617912

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 46