Hrvace: Četrdeset godina misništva fra Marinka Vukmana

Dušobrižnik u Hrvatskoj katoličkoj župi u Münchenu fra Marinko Vukman proslavio je u nedjelju 21. srpnja u Hrvacama kod Sinja 40. obljetnicu misništva. Opširnije: www.zivazajednica.de

 
Imenovanja i premještaji u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji u 2019. godini

Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić objavio je dekrete o razrješenjima i imenovanjima svećenika koji pastoralno djeluju na području Splitsko-makarske nadbiskupije. Dekreti za dijecezanske svećenike stupaju na snagu 19. kolovoza 2019. god. Opširnije: www.smn.hr

 
Proslava 150. obljetnice izgradnje župne crkve Gospe od Karmela u Runovićima

Župa Runovići u nedjelju 7. srpnja 2019. god., na prvi dan devetnice blagdanu Gospe od Karmela, zaštitnice župe svečano je proslavila 150. obljetnicu izgradnje župne crkve Gospe od Karmela te 120. obljetnicu njezine posvete. Oširnije: www.smn.hr

 
Visovac: Oblačenje i zavjetovanje

U subotu, 6. srpnja 2019., odjenuli su franjevačko redovničko odijelo te započeli novicijat trojica postulanata, a prve zavjete položila petorica novaka.

Više...
 
Razgovor s fra Marko Mršom

U ljetnom broju Žive zajednice za srpanj i kolovoz objavljen je razgovor s provincijskom ministrom fra Markom Mršom. Opširnije: www.zivazajednica.de.

 
Split: Novi broj lista "Marija"

Objavljen je novi broj mjesečnog lista za Marijine štovatelje - MARIJA za srpanj, kolovoz i rujan 2019. "Pogled gore" naslov je uvodnika koji potpisuje urednik fra Petar Lubina.

Više...
 
Rim: Diplomirao fra Filip Čogelja

U ponedjeljak, 24. lipnja 2019., na Papinskom sveučilištu Antonianum u Rimu diplomirao je fra Filip Čogelja.

Više...
 
London: Misa za Domovinu

U londonskoj Crkvi Presvetoga Srca misu za Domovinu u nedjelju 30. lipnja predslavio je fra Ljubomir Šimunović, voditelj HKM London.

Više...
 
Frankfurt: Ljetni dvobroj Žive zajednice za srpanj i kolovoz

Iz tiska je izašao ljetni dvobroj Žive zajednice za srpanj i kolovoz, glasila hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, u izdanju Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni. Opširnije: www.zivazajednica.de.

 
Frankfurt: Zbornik o Crkvi u multikulturanoj i multireligijskoj Bosni i Hercegovini

„Crkva u multikulturanoj i multireligijskoj Bosni i Hercegovini“, zbornik, (vlč. Ivica Komadina, Hrsg.; dr. sc. Adolf Polegubić, uredio), Biblioteka „Diaspora croatica“ knj. 27, Hrvatski dušobrižnički ured, Frankfurt am Main, 2019., 174 str.

Više...
 
Kruševo: Proslava zlatomisničkog jubileja šestorice fratara

Zlatomisnički jubilej na blagdan sv. Petra i Pavla, u subotu 29. lipnja 2019. misnim slavljem, koje je predvodio provincijski ministar fra Marko Mrše, u crkvi sv. Jure u Kruševu proslavili su fra Dujo Boban, fra Pavao Čuljak, fra Nikola Ćurčija, fra Stjepan Matić, fra Ivan Nimac i fra Jure Šimunović.

Više...
 
U Satriću blagoslovljena obnovljena crkva Presvetog Imena Isusova

Na svetkovinu sv. Petra i Pavla, 29. lipnja 2019., posebno će se pamtiti u Satriću. Naime, povodom završetka radova na uređenju crkve Presvetog Imena Isusova i obilježavanja 80. obljetnice od kada je crkva izgrađena, monsinjor Jure Bogdan, vojni ordinarij u RH blagoslovio obnovljenu crkvu i predvodio misno slavlje. Opširnije: Ferata.hr

 
Proslavlje sv. Petar u Morpolači

U subotu 29. lipnja 2019. povodom blagdana sv. Petra, svečano je proslavljen blagdan sv. Petra u Morpolači. Svečanu euharistiju predvodio je fra Božo Mandarić.

Više...
 
Fra Stipe Nimac uredio knjigu „Sveta Elizabeta u Splitu na Trsteniku“

Stipe Nimac (ur.), Sveta Elizabeta u Splitu na Trsteniku, Biblioteka „Ravnokotarski Cvit“, Knjiga 36., Split – Trstenik 2019., str. 250.

Više...
 
Fra Ivan Macut objavio rad o fra Juri Božitkoviću

Fra Ivan Macut, docent na KBF-u u Splitu, objavio je izvorni znanstveni rad u časopisu Crkva u svijetu pod naslovom „Fra Jure Božitković – istraživač i povjesničar hrvatske filozofske baštine“.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Drniš, 22. rujna 2019.  – Izborni kapitul Mjesnoga bratstva OFS-a Gospe od Ružarija

************

Proslava sv. Franje u Imotskom

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas250
Ovaj mjesecOvaj mjesec41151
UkupnoUkupno7110692

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 33