Miljevci: Susret ministranata

U subotu, 24. travnja, uoči svjetskog dana za duhovna zvanja, održan je susret ministranata u župi Miljevci. Na susretu su sudjelovali župnici i ministranti iz slijedećih župa: Drniš, Gradac, Miljevci, Promina, Siverić, Šibenik - Gospa van Grada, Šibenik - Meterize, Šibenik - Šubićevac i ministranti iz župe Gospe Lurdske iz Zagreba. 

Susret je započeo u crkvi Imena Isusova euharistijskim slavljem koje je predvodio fra Frano Doljanin, provincijski promicatelj za duhovna zvanja, a koncelebrirali su fra Mirko Klarić, fra Stjepan Matić, fra Josip Matić, a drugi župnici župnici i župni vikari bili su među ministrantima: fra Božo Morić, fra Josip Gotovac, fra Krešo Mikelić, fra Ivan Maletić, fra Edvard Sokol, fra Slaven Milanović Litre i fra Mario Radman.

Kao domaćin susreta, fra Ivan Maletić - župnik, na kraju euharistijskog slavlja pozdravio je sve prisutne i zaželio dobrodošlicu. Nakon euharistijskog slavlja i zajedničkog fotografiranja ispred crkve, ministranti su iskušali svoje znanje u kvizu. Kviz se sastojao u dva dijela: prio dio je bio pismeni, a drugi usmeni. Pobjednici kviza bili su ministranti iz župe Siverić nakon što su u dodatnom ispitivanju bolje odgovorili od ministranata iz župe Šubićevac. Treće mjesto u natjecanju u kvizu bili su ministranti iz župe Gospe Lurdske iz Zagreba.

Fra Ivan Maletić, župnik, pripremio je osvježenje na dolasku u Miljevce, kao i ručak za sve ministrante i franjevce. Nakon ručka, ministranti su nastavili druženje zajedničkim igrama: poštara, indijanskim nogometom i skijanjem na suhu. U tim igrama pomagala je s. Filipa Smoljo, framaši Mateo i Lidija, te posebno krizmanici iz župe Miljevci koji su pomagali i u održavanju kviza.

Galerija slika

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1761
Ovaj mjesecOvaj mjesec18530
UkupnoUkupno7633408

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 53