Molitvenik "Bog moj i sve moje"

Drugo izdanje molitvenog priručnika "Bog moj i sve moje" služi za internu upotrebu Franjevačke mladeži Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva. Molitveni priručnik ima 450 stranica otisnutih, za razliku od prvoga, u boji u malom formatu, a čiji su izdavači tri franjevačke provincije: Presvetog Otkupitelja-Split, kapucinska sv. Leopolda Bogdana Mandića kao i Provincija franjevaca trećoredaca, sastoji se od pet djelova koji su povezani u jednu jedinstvenu i zanimljivu cjelinu.

Prvi dio Priručnika sastoji se od molitvi koje su posvećene sv. Franji, franjevačkoj mladeži te cjelokupnoj franjevačkoj baštini. Budući da je i sam sv. Franjo prihvaćao i usvajao riječi Evanđelja koje su sam Isus Krist, izdavači su odlučili prvi dio zaokružiti meditativnim molitvama.

Drugi dio molitvenika odnosi se na Božanski časoslov (brevijar), odnosno molitve iz psaltira prvog, drugog trećeg i četvrtog tjedna. Posebna pozornost obraćena je na Franjevački časoslov iz kojega su preuzete molitve koje se mole na spomendane i blagdane Leopolda Bogdana Mandića, Presvetog Otkupitelja, Sv.majke Klare Asiške, Rana sv.Franje te samog blagdana sv. Franje, utemeljitelja Franjevačkog reda.

Molitveni priručnik obogaćen je i sa 98 duhovnih šansona koje se pjevaju na redovitim susretima Frame, a priredio ih je fra Kristian Stipanović. Završne stranice posvećene su Obredniku Frame.

Prvo izdanje, koje je izašlo prije šest godina (2004. godine) uredio je fra Nikica Ajdučić, a opremio fra Ljubomir Šimunović. Pjesme i molitve prikupili su: fra Nikica Ajdučić, fra Jakov Udovičić i fra Kristian Stipanović dok je korekturu napravila prof. Ivana Petričević, tadašnja područna predsjednica.

Kako je i naglašeno u uvodniku drugog dopunjenog izdanja koje je zaživio nastojanjem fra Frane Doljanina, duhovnog asistenta Frame te Ane Mikulić, područne predsjednice stoji: "Budući da je prvo izdanje veoma prihvaćeno i raspačano osjetila se potreba za drugim dopunjenim izdanjem ovog molitvenog priručnika.“ Ovaj Molitvenik tiskan je u 1500 primjeraka, a cijena je 20,00 kn.

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1003
Ovaj mjesecOvaj mjesec58873
UkupnoUkupno7525706

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 44