Sindelfingen: PRVA SVETA PRIČEST

Piše: Ivana Livaić

U crkvi Presvetog Trojstva u Sindelfingenu u nedjelju 2. svibnja 2010. godine održano je svečano slavlje prve svete pričesti. Svečanosti pristupanja trideset i dvoje prvopričesnika k stolu Gospodnjemu došli su posvjedočiti i proslaviti njihovi roditelji, rodbina, kumovi i prijatelji.

Misno slavlje, koje je predvodio voditelj ove katoličke zajednice fra Marinko Vukman, započelo je procesijom od prostorija zajednice do župne crkve.

Prije deset godina donijeli smo vas na svijet, krstili vas i obećali da ćemo vas odgajati u vjeri, u liku svete majke Crkve. Zato se radujemo što danas primate Isusa Krista, što pristupate k Njegovom stolu i zahvaljujemo Mu što vam poklanja svetu pričest i što je zaštitnik u vašim životima, na početku slavlja uputili su zahvalu roditelji prvopričesnika.

Ovo je prvi put da naši mali prvopričesnici pristupaju k stolu Gospodnjemu i postaju punopravni članovi Crkve. To je velika radost za njih, njihove roditelje i cijelu našu zajednicu. Jučer su primili sakramenat pomirenja i sve do sad se vrijedno pripremali za ovaj dan pod budnim vodstvom naših časnih sestara Bogoljube Jurić i Bernardete Tomić, kako bi danas susreli Isusa Krista učitelja i prijatelja. Neka vas tijekom života prati dragi gost Isus Krist, poželio je prvopričesnicima fra Marinko Vukman.

Za vrijeme propovijedi prvopričesnici su aktivno sudjelovali u razgovoru s fra Marinkom rekavši da ruke koje im je Bog dao služe za molitvu, igru, pisanje, za zagrljaj, ali i za ružne stvari, krađu i kada se ponekad potuku. Ali Bog nam je prvenstveno ruke dao da činimo dobre stvari u životu, naglasio je fra Marinko. Zato moramo odlučiti biti Isusovi prijatelji, pomagati, slušati i ljubiti jedni druge, braću, sestre, roditelje, bake, djedove, prijatelje. Moramo ljubiti jedni druge kao što je i nas Isusu ljubio, poručio je fra Marinko prvopričesnicima i dodao da što god se dogodilo, Božje ruke će ih uvijek čekati i pružiti zaštitu.

Prvopričesnici i njihovi roditelji su u svečanosti misnog slavlja sudjelovali čitanjem molitve vjernika, pjevanjem, prinosom darova, kruha, vina, vode kao simbola čistoće, svijeće kao znaka spremnosti da hode za Isusom, Biblije i slika svih prvopričesnika kao znaka potpunog predanja Gospodinu koji će ih voditi kroz život. Ujedno su zahvalili i fra Marinku i časnim sestrama na požrtvovnom radu i pomaganju, koji su ih svo vrijeme učili i vodili kroz pripreme za ovaj svečani događaj.

Slavlje djece u Sindelfingenu uveličao je zbor mladih misije Salve angeli.

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1012
Ovaj mjesecOvaj mjesec66220
UkupnoUkupno7608721

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 71