Otok: Susret ministranata

U subotu, 22. svibnja 2010. godine u Otoku je održan susret ministranata. Na susretu su sudjelovali župnici ili župni vikari iz slijedećih župa: Bajagić, Banjevci, Gala-Gljev, Grab, Hrvace, Kijevo, Otok, Potravlje, Sinj (i filijale: Brnaze, Čitluk-Jasensko, Karakašica, Lučane), Split - Gospa od Zdravlja i Turjaci. Ukupno su bila 154 ministranata.

Susret je započeo u crkvi sv. Luke u 10 sati euharistijskim slavljem koje je predvodio fra Frano Doljanin, a koncelebrirali su fra Žarko Maretić i fra Duško Botica. U crkvi među ministrantima bili su fra Dalibor Grčić, fra Ivan Norac Kljajo, fra Luka Banić, fra Jakov Viro, fra Eugen Poljak, fra Tino Labrović, fra Luka Norac Kevo, fra Jozo Zrnčić, fra Pavao Vučković, fra Ivan Čikara, fra Ante Bilokapić i đakon fra Perica Maslać. 

Nakon euharistijskog slavlja i zajedničkog fotografiranja ispred crkve, ministranti su iskušali svoje znanje u kvizu. Kviz se sastojao u dva dijela: prvi dio je bio pismeni, a drugi usmeni. Pobjednici kviza bili su ministranti iz župe Otok. Budući da su ministranti iz Brnaza i Hrvaca nakon tri kruga pitanja i odgovara imali isti broj bodova, u dodatnom ispitivanju bolji su bili ministranti iz Brnaza tako da su oni osvojili drugo, a Hrvace treće mjesto. U kvizu nisu sudjelovali ministranti iz nekoliko župa.

Domaćin susreta, fra Dalibor Grčić, uz pomoć svojih budućih framaša, organizirao je ručak za ministrante kao i za franjevce. Nakon ručka, ministranti su, umjesto tradicionalnog nogometa, iskazali svoju vještinu u slijedećim igrama: 'poštar', 'indijanski nogomet', 'skijanje na suhu'. S. Filipa Smoljo pomogla je ostvariti navedene društvene igre u kojima su sudjelovali svi ministranti, za razliku od nogometa gdje sudjeluju samo pojedinci, a ostali gledaju.

Galerija slika

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1457
Ovaj mjesecOvaj mjesec8461
UkupnoUkupno7623339

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 92