Frankfurt: Slavlje sakaramenta svete potvrde

Pred mnoštvom vjernika, roditelja i kumova u frankfurtskoj katedrali sv. Bartolomeja u subotu 12. lipnja limburški biskup dr. Franz-Peter Tebartz-van Elst  podijelio je sakrament svete potvrde 109 krizmanika. Svečanost u frankfurtskoj prvostolnici počela je procesijom krizmanika i kumova u okružju katedrale, a za vrijeme svete mise, u svečanom liturgijskom slavlju, biskup Franz-Peter podijelio je sakrament svete potvrde.

Biskup je rekao da „sakrament Svete potvrde želi ojačati mlada čovjeka, danas naše krizmanike,  u njihovu kršćanskom životu i posredovati im po Duhu Svetom sposobnost da bi u ovome svijetu naučili stati iza sebe, da bi pronašli svoje stajalište i u često bezdušnom ovom svijetu mogli živjeti snagom Duha Svetoga.  Ponašajte se upravo tako, odgovorno pred svojim roditeljima, Bogom, ali i prijateljima, i odgovorno prema školi i poslu. Izazovi današnjeg vremena vrebaju vas na svakom koraku, a vi ste ti koji morate pravodobno odgovoriti na njih. Neka to bude u interesu vaših najbližih, vaših prijatelja i vas osobno, krenite u novu etapu života. Vi ste mlada Crkva ove naše hrvatske katoličke župe ovdje u Frankfurtu. Danas ste spremni potvrditi vjeru svojih roditelja. Budite uvijek ponosni na svoj vjerski i nacionalni identitet, kojeg ste primili preko svojih roditelja. Dajte Duhu Božjem prostora u svom životu i uvijek ćete iznova doživjeti kako vas oplemenjuju plodovi Duha svetoga.“

U pozdravnom govoru župnik fra Petar Klapež istaknuo je da „svi zajedno molimo i otvorimo u ovom slavlju ljubavi Božjoj koja nam je darovana po Duhu Svetom“. 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

III. sjednica područnoga Vijeća Splitsko-dubrovačkoga OFS-a

************

Plina-Stablina

************

Baćina

************

Otok: Proslava sv. Luke

************

Obiteljski susret

************


Dani crkvene glazbe 2019.

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas369
Ovaj mjesecOvaj mjesec42798
UkupnoUkupno7178450

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 86