Zaostrog: Ljetni susret ministranata

U samostanu bl. Dj. Marije na nebo uznesene u Zaostrogu boravili su ministranti koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na kvizu koji je bio organiziran u Imotskom, Miljevcima, Otoku i Zaostrogu. Ovaj ljetni susret započeo je u nedjelju poslijepodne i završio u subotu poslijepodne (20. - 26. lipnja 2010.). Prva grupa ministranata bila je od nedjelje do srijede, a druga od srijede do subote. Na ovom ljetnom susretu ministranti su provodili vrijeme molitvom i igrom, druženjem i kupanjem, upoznavanjem s drugim ministrantima i njihovim župama: Brnaze (Sinj), Hrvace, Knin, Lovreć, Metković, Otok, Podbablje, Prgomet, Šubićevac, Vinjani. Njima su se u drugoj grupi pridružili i ministranti iz Bajagića jer je bilo slobodnih mjesta u samostanu.

Velika zasluga i zahvalnost za boravak ministanata u Zaostrogu pripada njihovim župnicima koji su ih pripremali za kviz i tako im otvorili vrata sudjelovanja za ove nezaboravne i radosne trenutke, iako prvoj grupi vrijeme nije bilo u potpunosti naklonjeno. Osim toga, ministrantima je ovo bio poticaj da nastave služiti u svojim župama i nadati se sličnim zajedničkim susretima.

Framaši iz Imotskog zaslužuju veliku zahvalnost jer su se rado odazvali i svoju franjevačku radost prenijeli na ministrante. Svaki framaš(-ica) bio je zadužen za nekoliko ministranata o kojima su se brinuli. Osim toga, oni su pjevali i svirali u crkvi, posluživali za vrijeme objeda i pomagali u organizaciji sportskih igara. Fra Ivica Omazić, gvardijan, i kuharice kao i drugo osoblje u svakom je trenutku bilo na raspolaganju ministrantima, njihovim voditeljima kao i fratrima koji su bili uz ministrante.

Galerija slika

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas18
Ovaj mjesecOvaj mjesec65226
UkupnoUkupno7607727

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 70