Split: Svećeničko ređenje u konkatedrali

U euharistijskom slavlju s početkom u 10 sati u konkatedrali sv. Petra u Splitu, u nedjelju 27. lipnja 2010. godine, uz koncelebraciju 80 svećenika, među kojima mnp. o. dr. fra Žejlko Tolić - provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja,  mons. don Ivan Čubelić - generalni vikar, mons. don Drago Šimundža - pastoralni vikar, mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski i metropolit, zaredio je za svećenike osmoricu ovogodišnjih mladomisnika: don Maria Popovića, don Vinka Beusa, don Matu Brečića i don Antu Raku na naslov splitsko-makarske nadbiskupije te fra Nedjeljka Čarapića, fra Pericu Maslaća, fra Maria Radmana i fra Josipa Sušića na naslov Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja.

Kratkim uvodima i najavama kroz ovo slavlje  uvodio je don Alojzije Čondić, profesor pastoralne teologije i prodekan za nastavu na KBF-u u Splitu. Na početku euharistijskog slavlja o. Nadbiskup je, pozdravivši ređenike, pozvao na molitvu ne samo za njih nego i za njihove roditelje i odgojitelje koji su njihov ponos u ovom trenutku. Mons. Marin Barišić u propovijedi je, govoreći o službi svećenika, ne isključujući ni vjernike, pozvao osobito ređenike da budu nositelji Božjega poziva, svjetlo vjere i snaga vjernosti.

Dr. fra Željko Tolić, provincijal, nakon popričesne molitve zahvalio je Bogu na daru koji nam je dao, kao i svim roditeljima, odgojiteljima i župnim zajednicama iz kojih dolaze ređenici. Provincijal je pozvao ređenike da ostvaruju riječ zapisanu u Ponovljenom zakonu: "Ljubi Gospodina Boga svoga svim srcem svojim, svom dušom svojom i svom snagom svojom!" (Pnz 6, 4-6). I nadodao je da "ljube bližnjega svoga kao sebe samoga".

Prije završnog blagoslova, župni zbor sv. Petra, koji je predvodio pjevanje, otpjevao je Tebe Boga hvalimo. Nakon završetka euharistijskog slavlja uslijedilo je čestitanje i fotografiranje.

Raspored slavlja mladih misa

Galerija slika

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas88
Ovaj mjesecOvaj mjesec50360
UkupnoUkupno7186012

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 31