Vinjani: Proslava sv. Roka - zaštitnika župe

Blagdan sv. Roka, nebeskog zaštitnika drevne župe Vinjani pokraj Imotskoga svečano je proslavljen u ponedjeljak 16. kolovoza.

Svečano misno slavlje predvodio je fra Ivan Režić, župni vikar u Imotskom uz koncelebraciju imotskog župnika, gvardijana i dekana fra Zorana Kutleše, fra Rafaela Begića, župnika u Slivnu i ovogodišnjeg propovjednika te domaće svećenike župnika fra Denisa Šimunovića i župnog vikara fra Jakova Udovičića i uz još desetoricu svećenika.

Ovogodišnju blagdansku homiliju održao je fra Rafael Begić koji je istaknuo kako moramo slijediti svetoga Roka kako bismo zavrijedili Kraljevstvo Božje jer on je bio hodočasnik Božji. Na poseban način istaknuo je mnogobrojne povijesne ličnosti koje su pronašli put prema Bogu i Njegovu kraljevstvu, ali i one koji to isto nisu prihvatili poput poznatog njemačko filozofa Friedricha Nietczscha koji je negirao Boga. Istaknuo je: „Ne smijemo biti lutalice prema Kraljevstvu Božjem kao što su agnostici koji još nisu sigurni da Bog postoji, ateisti koji negiraju Boga te antiteisti koji se bore protiv Boga i protiv svega što je sveto. Oni propagiraju svoga Boga ljudima, a on je tjelesni užitak i materijalizam“.  

Tijekom svete mise pjevao je Mješoviti zbor iz župe Vinjani pod ravnanjem Ane Perić.

Na kraju svete mise svima se zahvalio vinjanski župnik fra Denis Šimunović koji je zahvalio svima koji su pridonijeli proslavi blagdana sv. Roka koji se slavi kao zaštitnik te drevne imotske župe.

Prije mise održana je tradicionalna procesija oko kamene župne crkve, sagrađene davne 1882. godine, s kipom sv. Roka koji su u velikoj procesiji nosili vinjanski očevi.

Blagdansko slavlje sv. Roka završeno je večernjom svetom misom i blagoslovom djece.

Uoči blagdana sv. Roka župljani Vinjana i hodočasnici iz susjednih župa Imotske krajine i zapadne Hercegovine pripremali su se trodnevnom pripremom koju su predvodili vinjanski svećenici fra Denis Šimunović, župnik i fra Jakov Udovičić, župni vikar. 

Galerija slika

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas39
Ovaj mjesecOvaj mjesec50311
UkupnoUkupno7185963

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 50