Imotski: Svečano proslavljena Sv. Cecilija

Kao i dosadašnjih godina, 22. studenoga 2010., u župi Sv. Frane u Imotskom, svečano je proslavljena zaštitnica glazbenika Sv. Cecilija. Na euharistijskom slavlju u 18 sati okupio se velik broj vjernika, poglavito onih koji se mogu ubrojiti među štićenike svetice iz ranih kršćanskih vremena, a tu valja spomenuti i polaznike Glazbene škole različitih uzrasta, predvođene svojim profesorima. Misno slavlje, koje je predvodio župni vikar fra Ivan Režić, svojim su skladnim sviranjem i pjevanjem obogatili veliki crkveni zbor predvođen s. Sofijom Vuković i Anđelkom Nikolićem-Đelom, te HPO Gradska glazba Imotski, predvođena kapelnikom maestrom Ivanom Glibotom-Crnim.

Na početku misnog slavlja, fra Ivan je na poseban način uputio riječ pozdrava i zahvale velikom crkvenom zboru, koji svake nedjelje, blagdana, svetkovine i drugih prigoda obogaćuje slavlja, te Gradskoj glazbi Imotski koja se vrlo rado odazivlje na sva veća događanja u župi, kao što su procesije na svetkovine Tijelova, Gospe od Anđela i Sv. Frane. Zaželio im je još puno uspjeha u njihovu radu, a zna se za njihove zapažene rezultate ne samo u Domovini, nego i izvan granica Lijepe naše. Izrazio je zahvalu i malom dječjem zboru, koji pjeva na nedjeljnoj svetoj misi u 10 i 30 sati, te zboru Frame predvođenu fra Kristianom Stipanovićem, koji svira i pjeva na nedjeljnoj večernjoj misi.

U svojoj homiliji, fra Ivan je usporedio udovicu iz evanđelja i njen dar od srca sa Sv. Cecilijom djevicom i mučenicom koja je uzor svima koji žele nasljedovati Gospodina, a koja je u riznicu Božje ljubavi „ubacila“ sve što je imala. Nakon gozbe za stolom Gospodnjim, druženje i okrjepa su se nastavili u samostanskom blagovalištu za zajedničkim  stolom, na koju su bili pozvani veliki crkveni zbor i HPO Gradska glazba Imotski.

Slijedećeg dana će na večernjoj misi mali crkveni zbor animirati pjevanje, te nakon toga biti drag gost za zajedničkim stolom.

Galerija slika

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas150
Ovaj mjesecOvaj mjesec51879
UkupnoUkupno7518712

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 18