Pastoralni pohodi novaka u Dubravu i Dubravice

U nedjelju, 21. studenoga 2010. godine, prigodom proslave svetkovine Gospe od zdravlja u Dubravi, župnik fra Ante Vukušić, pozvao je novake i odgojitelje da svojim prisustvom uzveličamo proslavu.  

Svečano slavlje započelo je molitvom krunice u 15 i 30. Nakon krunice slijedila je svečana procesija oko crkve i misno slavlje kojim je predsjedao naš meštar fra Jure Šimunović uz koncelebraciju još sedam svećenika. Novaci su za vrijeme Euharistijskog slavlja pjevali i čitali čitanja te molitvu vjernika.

Fra Jure je u propovijedi istakao kako je potrebno i danas nasljedovati Marijin primjer, jer nam je ona svojom poniznošću postala pravi model kako slijediti Isusa i biti osjetljiv za ljudske probleme.

Nakon Mise župnik nas je ugostio na večeri u župnoj kući. Na večeri su se okupila i braća iz okolnih župa. Za vrijeme putovanja i mise bilo je lijepo vrijeme, samo što nam je malo neprilika stvaralo jako jugo kod prelaska rijeke.

.

Pohod u župu Dubravice

Po već ustaljenom običaju novaci su u četvrtak, 25. studenoga 2010. godine, sa svojim meštrom i domeštrom krenuli prema Dubravicama, gdje se slavila svetkovina svete Katarine. Župnik fra Bože Duvnjak lijepo nas je primio i poslije mise ugostio u župnoj kući. Euharistijsko slavlje započelo je svečanom procesijom u 11 sati, a slavljem je predsjedao naš meštar fra Jure Šimunović uz koncelebraciju sedmorice svećenika. U propovijedi je naglasio: “Ne smjemo samo slaviti svece nego i pokušati živjeti sveto. I tebi kaže Krist: Ti si sol zemlje, ti si svijetlost svijeta! Postani toga svijestan i živi tako." (usp. Mt 5, 13-16.) Za vrijeme mise novaci su ministrirali, čitali čitanja i pjevali.

Poslije mise župnik nas je ugostio ručkom na kojem su bila i braća iz okolnih župa. Atmosfera za ručkom je bila veoma ugodna, a odvijala se uz bratski razgovor. Iako se kaže: "Sveta Kata snijeg na vrata", ipak se to nije danas ostvarilo. Bilo je lijepo vrijeme. Na Visovac smo se vratili oko 15 sati.

Galerija slika

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1003
Ovaj mjesecOvaj mjesec58873
UkupnoUkupno7525706

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 41