RUNOVIĆI (Podosoje): Proslavljen sveti Nikola

Blagdan sv. Nikole svečano je proslavljen u ponedjeljak 6. prosinca u mjestu Podosoje, u župi Runovići, gdje se ovaj svetac slavi kao zaštitnik mjesta te naslovnik mjesne crkve. Ovogodišnje svečano euharistijsko slavlje kojem je nazočilo nekoliko stotina vjernika, uglavnom hodočasnika iz susjednih župa Zmijavci, Podbablje, Slivno kao i iz domaće župe Runovići, predvodio je fra Rafo Begić, župnik u Slivnu uz koncelebraciju fra Mladena Prolića, župnika u Runovićima te fra Franu Lacu, župnika u Zmijavcima dok je župnik Podbablja fra Vinko Gudelj bio na raspolaganju za ispovijed.

U svojoj propovjedi koju je odaslao vjernicima s prigodne propovjedaonice u dvorištu crkve, fra Rafo je kazao kako nam svima sv. Nikola treba biti uzor. Osvrnuo se i na činjenicu kako su svijetom uvijek harale razne ideologije koje nisu dale nikakvog velikana, a da je Crkva ,protiv koje su se najčešće borile te i takve ideologije, podarila mnoštvo velikana među kojima je bio i sam sv. Nikola kojega sada s ponosom častimo.

Na kraju svete mise župnik fra Mladen Prolić blagoslovio je vozila, a potom je škropeći svako prometalo svim vozačima darovao i plastificirani džepni kalendar.

Uoči svete mise održana je tradicionalna procesija oko crkvenog dvorišta u kojoj su vjernici nosili cvijećem ukrašeni kip sv. Nikole.

Za blagdan sv. Nikole župljani župe Runovići pripremali su se obnovom svoje crkve. Prilikom zahtjevne obnove postavljeni su novi oltar, ambon, vrata kao i zvonik na preslicu te uvedena nova strujna instalacija te postavljena nova žbuka kao i rozeta na pročelju crkve.  

Galerija slika

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas63
Ovaj mjesecOvaj mjesec50335
UkupnoUkupno7185987

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 37