Sinj: Održana škola animatora i seminar za voditelje formacije u Frami

U organizaciji Splitsko-dubrovačkog područnog vijeća na temu "Ljubite jedne druge kao što sam ja vas ljubio" u Sinju je održana škola animatora i seminar za voditelje formacije za Frame Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva od 16. do 18. rujna 2011. godine.  U ime vijeće sudjelovali su Perina Granić, područna voditeljica formacije, i fra Frano Doljanin, područni duhovni asistent. U školi za animatore i voditelje formacije sudjelovali su framaši iz slijedećih mjesnih bratstava: Bajagić, Dubrovnik, Imotski, Metković, Podbablje, Proložac, Runovići, Sinj, Split - Gospa od Pojišana, Split - Gospa od Zdravlja, Split - Sv. Obitelj, Vinjani, Vrgorac i Zmijavci. Ukoupno je sudjelovalo 42 framaša.

Početak škole animatora i seminar za voditelje formacije započeo je u petak, 16. rujna u 17.30 sati, pokorničkim bogoslužjem i euharistijskim slavljem koje je predvodio fra Frano Doljanin. Nakon euharistijskog sve prisutne su kratko pozdravili Ana Mikulić, područna predsjednica, fra Tino Labrović, duhovni asistent mjesnog bratstva Sinj, i Perina Granić, područna voditeljica formacije. Nakon večere bilo je predstavljanje sudionika, rad po skupinama i plenum.

U subotu, 17. siječnja, nakon molitve Jutarnje i pozdrava gvardijana fra Bože Vulete, na temu "Komunukiacija" predavanje je održala Marta Radoš, nacionalna voditeljica formacije. Na istu temu bio je i rad po skupinama. Prijepodnevni dio programa započeo je 16.00 sati kad su održana dva posebna poredavanja. Fra Frano Doljanin održao je predavanje za animatore na temu "Organizacija tematskog i molitvenog susreta", a Perina Granić za voditelje formacije na temu "Služba voditelja formacije u Frami". Nakon predavanja bio je rad po skupinama i plenum. U 19.00 sati bio je euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Frano. Večer je završila framaškom zabavom.

U nedjelju, 16. siječnja, nakon doručka uslijedila je molitva Jutarnje, Lectio divina i sudjelovanje na župskoj misi. Na kraju programa, prije završenog plenuma, bio je sastanak voditelja formacije. Kao framaši zahvaljujemo gvardijanu i svim fratrima na gostoprimstvu i svim dobročinstvima koja su iskazali kroz ove dane.

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Drniš: Festival zborske duhovne glazbe "Jubilate Deo" (pozivnica)

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1758
Ovaj mjesecOvaj mjesec54034
UkupnoUkupno7189686

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 78