Rim: Susret studenata s vizitatorom, generalnim ministrom i generalnim definitorom

 

U srijedu 13. ožujka 2012. godine mnp. o. vizitator fra Viktor Papež susreo se s našim studentima na poslijediplomskom studiju u Rimu.

Dan nakon toga studente i njihove pretpostavljene u Franjevačkom internacionalnom bratstvu Antonianumu posjetio je, po već ustaljenom rasporedu pred svetkovinu Uskrsa, fra José Rodríguez Carballo, generalni ministar Reda manje braće. U prigodnom obraćanju nazočnima govorio je o uvijek aktualnoj temi „Franjevački identitet“. Između ostalog, u svom sažetom i sadržajnom izlaganju podsjetio je da je franjevački identitet jedna dinamička stvarnost koju bitno obilježava življeno bratstvo, radikalno nasljedovanje Krista po uzoru na svetog Franju - potpomognuto snagom Duha Svetoga, neprestano preispitivanje, autentično siromaštvo, čistoća srca i misijsko poslanje.  Na koncu izlaganja uslijedila je mogućnost za dijalog, nakon čega je generalni ministar u svoje ime i u ime najbližih suradnika iz Generalne Kurije zaželio svima plodonosno preostalo vrijeme Korizme i blagoslovljenu svetkovinu Uskrsa.

Sljedećeg dana 15. ožujka, studente koji pripadaju Slavenskoj konferenciji, pohodio je generalni definitor o. fra Ernest Karol Siekierka. Studenti franjevci iz Poljske, Hrvatske, Ukrajine i Bosne i Hercegovine, zajedno sa svojim rektorom fra Sinišom Balajićem, slavili su misno slavlje s o. fra Ernestom. Na koncu euharistije, generalni definitor je svima prisutnima zaželio blagoslovljenu svetkovinu Uskrsa, kao i uspjeh u svakodnevnom životu i radu. Uslijedila je zajednička okrjepa uz bratsko druženje.

Fotografije 

Fra Ivan Režić

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas143
Ovaj mjesecOvaj mjesec70762
UkupnoUkupno7454462

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 31