Izvještaj Komisije za izradu nacrta Statuta

Provincijski definitorij na sastanku održanom u Zagrebu 12. prosinca 2011. godine imenovao je Komisiju za izradu Statuta Provincije. Članovi Komisije su: fra Marko Mrše (pročelnik), fra Ante Crnčević, fra Nedjeljko Jukić, fra Joško Kodžoman i fra Stipe Nimac. Fra Stipe je 7. siječnja 2012. god. u pisanom obliku od definitorija zatražio da ga isti razrješi članstva u Komisiji, što mu je, 19. siječnja, službeno i udovoljeno.

Rad četveročlane Komisije na izradi Statuta Provincije odvijao se na sastancima koji su održani: 9. siječnja, 25.-26. veljače, 10.-11. ožujka, 16.-17. ožujka  te 24. ožujka 2012. godine.

Na zadnjem sastanku (24. ožujka) pročelnik Komisije pročitao je tri prispjela dopisa s prijedlozima za provincijski statut, a koji dopisi su pristigli tijekom ožujka t. g. Dopise su uputili gvardijan samostana u Sumartinu fra Dušan Džimbeg, zapisničar samostanskog kapitula na Visovcu fra Jure Šimunović te fra Bože Vuleta. Pročelnik Komisije pročitao je sva tri dopisa s prijedlozima, koje su članovi Komisije razmotrili i o njima raspravili.

Komisija je izradu teksta nacrta Statuta privela kraju i vrlo skoro bit će poslan na uvid generalnom vizitatoru fra Viktoru Papežu. Nakon što generalni vizitator dade svoje mišljenje o nacrtu Statuta kao radnom materijalu za predstojeći provincijski kapitul (19.-23. lipnja 2012.), isti će biti poslan braći kako bi se mogli što bolje pripremiti i aktivno sudjelovati u raspravi o Statutu na spomenutom provincijskom kapitulu. 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

III. sjednica područnoga Vijeća Splitsko-dubrovačkoga OFS-a

************

Baćina

************

Otok: Proslava sv. Luke

************

Obiteljski susret

************


Dani crkvene glazbe 2019.

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1102
Ovaj mjesecOvaj mjesec49312
UkupnoUkupno7184964

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 285