Imotski: Cvjetnica

Unatoč vrlo nepogodnim vremenskim uvjetima vjernici Imotskog okupili su se na Cvjetnicu, 1. travnja, na imotskoj tvrđavi Topani gdje je bio blagoslov maslinovih grančica, a zatim se uputili u povorci prema crkvi sv. Franje te tako proslave svečani Isusov ulazak u Jeruzalem. I ove su godine na čelu procesije, iza križonoše, išla djeca u židovskim nošnjama s palminim i maslinovim granama, a za njima „apostoli“, podsjećajući sve prisutne na ambijent Kristova ulaska u grad njegove proslave. Kod crkve ih je dočekao glumac Tomislav Martić, koji će ove godine po 13. put glumiti u dramskom prikazu Muke Gospodinove.

Nakon ulaska u crkvu nastavilo se euharistijsko slavlje, koje je predvodio imotski gvardijan i župnik fra Zoran Kutleša, a u koncelebraciji su bili bivši gvardijan i idejni začetnik „Imotske Muke“ fra Ante Babić te imotski župni vikar fra Kristian Stipanović. Kao i svake godine, tako je i ove svečano ispjevana Muka: pripovjedača je pjevao Anđelko Nikolić - Đela, Isusove riječi fra Kristian, a ostale uloge članovi zbora pod ravnanjem s. Sofije Vuković.

Na kraju sv. mise gvardijan fra Zoran pozdravio je sve vjernike, posebno one koji su iz drugih krajeva domovine i svijeta došli da u Imotskom proslave Veliki tjedan. Osobito je pozdravio glumca Tomislava Martića i fra Antu Babića, najavivši da će navečer u 20.00 sati biti dramski prikaz Muke Gospodina našega Isusa Krista, što je lijep način da se još bolje uživimo u otajstva koja ćemo slaviti ovih dana.  

Fotografije 

 

 

 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

III. sjednica područnoga Vijeća Splitsko-dubrovačkoga OFS-a

************

Baćina

************

Otok: Proslava sv. Luke

************

Obiteljski susret

************


Dani crkvene glazbe 2019.

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1322
Ovaj mjesecOvaj mjesec49532
UkupnoUkupno7185184

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 47