Sinj: Održan 'Vikend u sjemeništu'

U Sinju je od 20. – 22. travnja 2012. godine održan 'Vikend u sjemeništu'. Na taj susret došlo je 12 mladića iz naših župa: Drniš (4), Imotski (2), Sinj (1), Vinjani (2), Vrgorac (1) i Zmijavci (2). Mladići su bili smješteni u prostorijama sjemeništa. Susret su organizirali fra Ivan Udovičić, prefekt sjemeništa, i fra Frano Doljanin, provincijski promicatelj za duhovna zvanja.

 


 

U petak poslijepodne, nakon smještaja, mladići su zajedno sa sjemeništarcima sudjelovali na pobožnosti molitve krunice. Nakon večere, sjemeništarci su s mladićima u dvorani franjevačke gimnazije igrali nogomet, a neki su u sjemeništu igrali stolni tenis. Na završetku prvog dana sjemeništarci i mladići zajedno su izmolili Povečerje.

U subotu, nakon svete mise s jutarnjom, koju je predvodio fra Ivan Udovičić, prefekt, imali smo doručak i probe pjevanja. Sjemeništarac Darijo Sinković prikazao je, u slici i riječi, život i rad u sjemeništu. Postulanti iz Imotskog svjedočili su o životu i radu u postulaturi kao i o njihovom dolasku u postulaturu. Sjemeništarci i postulanti su odgovarali na pitanja koja su im njihovi gosti postavljali.

Fra Gabrijel Jurišić proveo je mladiće kroz samostanski muzej. Poslije podne na programu je bio sport i razgledavanje grada. Oko 16.00 sati došla je ekipa s HTV-a i snimila prilog o 'Vikendu u sjemeništu' koji će biti emitiran u emisiji "Mir i dobro". Nakon večernje molitve, na rasporedu je bilo gledanje filma o sv. Franji i o. sv. Anti.

U nedjelju, 21. ožujka, nakon doručka i sudjelovanja na svetoj misi u 8.00 sati, mladići su imali mogućnost do kraja pogledati film o sv. Anti. Fra Frano Doljanin svim sudionicima 'Vikenda u sjemeništu' je za uspomenu podijelio CD s naslovom „Vikend u sjemeništu u Sinju 2012.“ koji su priredili fra Ivan Udovičić i fra Nediljko Jukić; Šematizam naše Provincije; molitvenik „Bog moj i sve moje“ i letak „Na putu prema franjevaštvu“. Susret je završio zajedničkim ručkom. Poslije ručka mladići su se uputili svojim kućama.

Fotografije 

Darijo Sinković

 


 

 

Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1168
Ovaj mjesecOvaj mjesec63977
UkupnoUkupno7053708

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 48