Kelkheim: Dječji festival "Mikrofon je vaš"

Tradicionalni dječji festival „Mikrofon je vaš“ održan je u nedjelju 13. svibnja u  organizaciji Hrvatske katoličke župe Main-Taunus/Hochtaunus u dvorani njemačke župe sv. Dionizija u Kelkheimu. Dvadesetero mladih pječica i pjevača te brojnu publiku na početku je pozdravio župnik fra Marinko Vukman koji je pritom istaknuo: „Danas želimo omogućiti djeci da čista srca svojim glasovima na svom hrvatskom jeziku slave Boga, da se raduju životu, da pjevaju pjesme naših poznatih pjevačica i pjevača. Ovi naši maleni slavuji, koji na žalost često žive u šumi lažnih vrijednosti, šalju nam pjesmom poruku o istini, dobroti, miru i prijateljstvu, o ljubavi“, kazao je fra Marinko dodavši kako su djeca ponos i budućnost te je potaknuo okupljene neka ih bodre gromkim pljeskom. Posebno je sve potanuo neka mole za djecu. „Molitva je u našem životu važna, posebno kad molimo pjevajući. Neka ovaj naš susret i pjesma naših izvođača bude Bogu na slavu, a nas neka obogati kako bismo bili još bliže nebeskom Ocu, bratu čovjeku i svojim hrvatskim korijenima“, kazao je fra Marinko. Sve je pozdravio i generalni konzul Generalnog konzulata R. Hrvatske iz Frankfurta Josip Špoljarić podržavši tu vrijednu inicijativu te je izvođačima zaželio uspješan nastup.

Nagrađeni izvođači s članovima prosudbene komisije i fra Marinkom

 .

Slijedio je nastup mladih pjevačica i pjevača uz pratnju župnog banda „Trio Rio“, a njihov je nastup budno pratila prosudbena komisija u sastavu: Anđela Kolar, Saša Amić i Smiljana Veselić-Vučina.

Žiri je prvo mjesto dodijelio Jessici Kunac. Drugo mjesto pripalo je Lauri Kapović, a treće mjesto Eleni Odrljin. Najsimpatičnija izvedba po odluci žirija bila je ona Lidije Budimir. Dodijeljene su i nagrade publike. Prva nagrada pripala je Kristini Brko i Martinu Klapežu, drugo mjesto osvojila je Nina Lončar, dok je treće mjesto pripalo Juliji Maraković.

Tekst i snimka: Adolf Polegubić

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2676
Ovaj mjesecOvaj mjesec62925
UkupnoUkupno7529758

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 148