Drniš: Proslava svetkovine Tijelova

Svečano misno slavlje u Drnišu, u župnoj crkvi Gospe od Ružarija, na svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove 7. lipnja 2012. u 10 sati, predvodio je fra Jure Šimunović, meštar novaka na Visovcu. Na misi su koncelebrirala devetorica svećenika, a u liturgiji su služili novaci i ministranti. Pjevanje na misi animirao je župni zbor, a vjernici laici i novaci sudjelovali su u Službi riječi.

Na početku misnog slavlja vjernike je pozdravio župnik fra Božo Morić. Izrazio je riječi dobrodošlice meštru fra Juri Šimunoviću i novacima, braći svećenicima u koncelebraciji, prvopričesnicima te svim vjernicima, posebno onima iz župe Kljaci koji su bili obučeni u narodne nošnje.

Fra Jure je u propovijedi vjernicima poručio: Slaviti svetu misu i blagovati Tijelo Kristovo nije bezazleno. To nije neka obična stvar niti nešto što se događa ležerno nego nas poziva na ozbiljnost. Blagovati Kristovo Tijelo znači mijenjati svoj život. Kao što se hostija pretvara u Tijelo Kristovo, tako i oni koji blaguju to Tijelo moraju se pretvarati euharistiju. Potrebno je ne samo slaviti svetu misu nego i biti sveta misa, odnosno euharistija jer kada vjernik sudjeluje na euharistijskom slavlju, on treba postati putujuća i živuća euharistija. Zadovoljni smo s tim što vjerujemo u euharistiju, što vjerujemo da se kruh pretvara u Tijelo Kristovo i mi to svečano slavimo, ali euharistija bi trebala biti život koji se nastavlja u onima koji su sudjelovali na svetoj misi.

Poslije svete mise vjernici su, okupljeni oko Presvetog u pokaznici i pjevajući prigodne pjesme, procesijom kroz ulice grada Drniša izrazili svoju vjeru u Presveto Tijelo i Krv Kristovu.

Fotografije 

Fra Jerko

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

III. sjednica područnoga Vijeća Splitsko-dubrovačkoga OFS-a

************

Baćina

************

Otok: Proslava sv. Luke

************

Obiteljski susret

************


Dani crkvene glazbe 2019.

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1044
Ovaj mjesecOvaj mjesec49254
UkupnoUkupno7184906

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 47