Konjevrate: Proslavljen sv. Ivan Krstitelj

Svečano misno slavlje u Konjevratama, 24. lipnja 2012.  na svetkovinu rođenja sv. Ivana Krstitelja zaštitnika župe i naslovnika župne crkve, predvodio je župni vikar u župi sv. Ante na Šubićevcu (Šibenik) fra Damir Ćiro Čikara. U koncelebraciji su sudjelovali konjevratski župnik fra Božo Čurčija i meštar novaka s Visovca fra Jure Šimunović. Novaci su na misi predvodili pjevanje i sudjelovali u Službi riječi. Misno slavlje započelo je procesijom oko crkve u 10.30 sati u kojoj su župljani nosili kip sv. Ivana. U misi je podijeljen sakrament krštenja trećem djetetu iz obitelji Šupe, djevojčici Sari.

Fra Damir je u propovijedi vjernicima poručio:  „Ivan kaže: pripravite put Gospodinu! Kako ga pripraviti?! On kaže jednostavno carinicima: ne uzimajte više nego je propisano; kaže vojnicima: nikome ne činite nasilja, nikoga krivo ne prijavljujte i budite zadovoljni svojom plaćom; farizejima i saducejima, eliti njegova društva i vremena, bez straha kaže: leglo gujinje, obijeljeni grobovi. Svi koji kod Ivana dolaze čuju ono što ih ide. Ali ne zato da bi ih kritizirao i na njih vikao nego da bi rekao: pripravite put Gospodinu, očistite srce svoje da se u njemu Kralj nad kraljevima nastani. Evanđelje kaže kako je i kralj Herod, onaj isti koji će mu doći glave, volio slušati Ivana premda ga se bojao i premda mu je Ivan u lice govorio ono što ga ide: Ne smiješ imati žene brata svoga. Uistinu, Ivana mnogi slušaju. Braćo i sestre, zapitajmo se: Jesmo li i ja i ti, sada u ovom mnoštvu koje sluša Ivana, tu da čujemo što nam ima reći, da nam pomogne pripraviti put Gospodinu do našeg srca? Jer, Ivan nije kip niti kićena slika. Ivan je stvarnost koja govori. Imam osjećaj da bismo i mi danas dobili poštenu 'porciju' iz njegovih usta. Na meni i tebi je zapitati se kako bismo na to reagirali, bi li to prihvatili kao zdravu krirtiku i rekli: Hvala ti Bože što si nam dao Ivana! Ili bismo okrenuli glavu i pokopali ga poput Heroda.“

Na kraju mise župnik fra Božo Čurčija zahvalio je predvoditelju misnog slavlja fra Damiru Čikari, meštru fra Juri Šimunoviću zajedno s novacima, svim prisutnim vjernicima koji su uveličali ovo slavlje i pomogli u pripremi za svetkovinu. Na poseban je način čestitao roditeljima i kumi djevojčice Sare te svima onima koji nose ime današnjeg sveca.

Fotografije 

fra Jerko

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas3334
Ovaj mjesecOvaj mjesec75913
UkupnoUkupno7459613

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 161