Delegacija Sveučilišta iz Splita u posjeti sveučilištu St. Petersburg

Od 22. do 26. lipnja delegacija Sveučilišta u Splitu bila je u posjeti sveučilištu St. Petersburg. U delegaciji su bili rektor Ivan Pavić, profesor Luka Tomašević i dekan ekonomskog fakulteta profesor Željko Garača. Razlog posjeta bili su sastanci dvaju međunarodnih konzorcija, za razvoj turizma i za pripremu specijalista za rehabilitaciju. Ti konzorciji su bili otvoreni uz pomoć međunarodne akademije IRSIA, koja obuhvaća oba sveučilišta.

Na radnom sastanku konzorcija za pripremu specijalista za rehabilitaciju o značenju bioetike u ovoj oblasti govorio je profesor fra Luka Tomašević. On je već poznat u Rusiji kao specijalist u bioetici. Naravno, to je disciplina, koja mora postati i temelj za edukaciju specijalista za rehabilitaciju.

I dekan ekonomskog fakulteta Željko Garača je imao zapažene rezultate u pitanju suradnje među sveučilištima Splita i St. Petersburga u razvoju edukacije u turizmu. On i prorektor sveučilišta St. Petersburga Nikolaj Kaledin dogovorili su planove za otvaranje zajedničkih master programa za rehabilitacijski turizam.

Ovo je već drugi zajednički edukativni projekt ovih velikih sveučilišta. Prvi edukativni master program “Biotechnički sistemi i tehnologije” za tehničare i doktore (fizioterapeute) bio je otvoren ovu godinu i još je uvijek (do kraja 7. mjeseca) otvoren i za hrvatske studente. Jedan kolegij tog programa će predavati u 6. mjesecu iduće godine u St. Petersburgu profesor fra Luka Tomašević. Hrvatskim studentima taj program otvara mogućnosti učenja u Rusiji koje financira ruska vlada. 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

III. sjednica područnoga Vijeća Splitsko-dubrovačkoga OFS-a

************

Baćina

************

Otok: Proslava sv. Luke

************

Obiteljski susret

************


Dani crkvene glazbe 2019.

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1405
Ovaj mjesecOvaj mjesec49615
UkupnoUkupno7185267

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 54