Split: Natječaj o 50. obljetnici „Marije“

O 50. obljetnici ”Marije”, vjerskog lista za Marijine štovatelje, uredništvo raspisuje likovni i literarni natječaj na temu: Bl. Djevica Marija u vjeri i kulturi Hrvata.

Natječaj je promotivno-izložbena značaja. Sva djela bit će izložena u Pinakoteci franjevačkog samostana Gospe od Zdravlja u Splitu.

Najuspjeliji radovi koje odabere stručna komisija bit će nagrađeni, a rezultati natječaja objavljeni u mjesečniku ”Marija”. Uredništvo pridržava pravo korištenja pojedinih radova za objavljivanje u svojim publikacijama.

Nakon natječaja i izložbe, uz prigodni katalog i potvrdu o sudjelovanju, pristigli radovi bit će vraćeni na natjecateljevu adresu.

Rok za prijavu: 20. listopada 2012.

.

1. Natječaj za likovni rad

Likovno djelo može se poslati poštom na adresu uredništva ili predati na vratariji samostana Gospe od Zdravlja, Trg Gaje Bulata 3, 21000 Split.

Mogu sudjelovati zainteresirani za vjersku, kulturnu i umjetničku baštinu, bez obzira na dob i obrazovanje. Učenici su dužni dostaviti potvrdu svoga mentora (pedagoga ili nastavnika).

Prijava treba sadržavati: natjecateljevo ime i prezime, adresu, broj telefona, e-mail, godinu i mjesto rođenja, titulu (prema završenu školovanju), kratki životopis, naziv i opis likovnog motiva, godinu nastanka, dimenzije (širina x visina) i tehnički opis rada.

I slikari i kipari mogu koristiti sve vrste dostupnih likovnih tehnika, a radovi moraju biti uokvireni i prilagođeni za izložbu. 

 .

2. Natječaj za literarni rad

Literarni rad treba dostaviti u tri primjerka zajedno s CD-om na adresu uredništva ili predati na vratariji franjevačkog samostana Gospe od Zdravlja, Trg Gaje Bulata 3, 21000 Split.

Mogu sudjelovati svi zainteresirani, bez obzira na dob i obrazovanje. Učenici su dužni dostaviti potvrdu svoga mentora (pedagoga ili nastavnika).

Prijava treba sadržavati: natjecateljevo ime i prezime, adresu, broj telefona, e-mail, godinu i mjesto rođenja, titulu (prema završenu školovanju), kratki životopis, naziv i opis književnog uratka.

Radovi trebaju biti napisani hrvatskim jezikom (standardnim ili na narječju), a mogu sadržavati do 800 riječi. Natjecatelji mogu sudjelovati samo s jednim proznim (priča, novela) ili pjesničkim radom.

 .

Adresa uredništva:

 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

III. sjednica područnoga Vijeća Splitsko-dubrovačkoga OFS-a

************

Baćina

************

Otok: Proslava sv. Luke

************

Obiteljski susret

************


Dani crkvene glazbe 2019.

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1075
Ovaj mjesecOvaj mjesec49285
UkupnoUkupno7184937

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 74