Sinj: Započeo Hod Frame - 2012.

Šesti hod Zadarsko-šibenskog i petnaesti hod Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva Franjevačke mladeži pod geslom "Ti si ljepota" započeo je u petak 27. srpnja 2012. godine u Sinju. Pedesetipet (55) framaša hodat će od Sinja preko Muća, Kljaka, Drniša do Knina, a zatim će sudjelovati na završnom slavlju u Asizu u zajedništvu s framašima iz Hrvatske i drugih država.

Nakon okupljanja u samostanu Gospe Sinjske sve nazočne pozdravila je Ana Mikulić, predsjednica Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva i Luca Kundid, predsjednica Zadarsko-šibenskog područnog bratstva. Nakon pozdrava i napomena uslijedilo je pokorničko bogoslužje i euharistijsko slavlje u crkvi Gospe Sinjske koje je predvodio fra Ivan Lukač, a u koncelebraciji je bio fra Kristijan Perković. Na početku slavlja framaše i duhovne asistente pozdravio je fra Petar Klapež, gvardijan i upravitelj Svetišta, istaknuvši radost da su mladi započeli svoj hod pod okriljem nebeske Majke. Svima je zaželio da ovaj hod bude usitinu „ljepota“ koja će se odraziti u molitvi, pjesmi, prijateljstvu. Fra Ivan Lukač je u propovijedi pozvao mlade da ostanu ustrajni na započetom putu kako bi na svakom mjestu i prema svima pronosili ljepotu Božju.

Prvi dan završio je večerom te predstavljanjem mjesnih bratstava iz oba područja koja sudjeluju na ovogodišnjem hodu. Među sudionicima hoda su s. Filipa Smoljo i fra Lazar Perica. Nakon hoda Sinj – Knin, framaši će se uputiti prema Asizu na slavlje Gospe od Anđela - 2. kolovoza.

Fotografije 

.

 .

 .

.

 1) Program Hoda Frame Sinj - Knin - Asiz 

.

 

 2) Knjižica "Ti si ljepota" (radni materijal)

 

 

 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas198
Ovaj mjesecOvaj mjesec52474
UkupnoUkupno7188126

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 810