Split: Izveden scenski prikaz „Franjo Asiški u zemlji Hrvata“

Scenski prikaz „Franjo Asiški u zemlji Hrvata“, koji je napisala s. Judita Čovo, izveli su učenici Osnovne škole „Stjepan Radić“ iz Imotskog u samostanu školskih sestara franjevki u Splitu 8. rujna u 10.30 sati. U realizaciji scenskog prikaza učenike su pripremali s. Filipa Smoljo, Sanja Bago, Ivana Petričević i Katija Nikolić. 

U scenskom prikazu sudjelovalo je 25 učenika Osnovne škole Stjepan Radić“ iz Imotskog, troje odraslih, zbor Školskih sestara franjevki pod ravnanjem maestre s. Mirje Tabak. Scenski prikaz „Franjo Asiški u zemlji Hrvatskoj“ je splet recitacije, glume i pjesme u tri slike: Ukrcavanje na lađu, Na lađi i U zemlji Hrvatskoj.

Na početku prikaza riječi pozdrava uputila je provincijalka školskih sestara s. Leonka Bošnjak koja je na kraju zahvalila s. Juditi Čovo, s. Filipi Smoljo, ravnateljici Mari Pezo i svim sudionicima ovoga scenskog prikaza. S. Leonka je istaknula da je ovaj prikaz izveden prigodom obilježavanja 800. obljetnice dolaska sv. Franje na hrvatsko tlo i prigodom jubileja 70., 60., 50. i 25. obljetnice zavjeta koji su slavile 22 sestre.

Uoči izvedbe scenskog prikaza a prigodom slavlja jubileja sestara euharistijsko slavlje predslavio je dr. fra Šimun Bilokapić, profesor na KBF-u, a u koncelebraciji su bili fra Jakov Begonja, gvardijan samostana Gospe od Zdravlja, i fra Stjepan Čovo.

Ovaj scenski prikaz bit će također izveden 23. rujna u 20.00 sati u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu i 30. rujna u 20.00 sati u crkvi sv. Franje u Imotskom. 

Fotografije 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1018
Ovaj mjesecOvaj mjesec43458
UkupnoUkupno7510291

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 138