Proslava blagdana BD Marije u Biskupiji kod Knina

U subotu, 15. i u nedjelju 16. rujna svečano je proslavljen blagdan BD Marije u Biskupiji kod Knina. U subotu je bilo bdjenje koje je predvodio fra Ivan Lukač s framašima, a nedjeljno slavlje predvodio je don Marinko Mlakić, generalni vikar šibenske biskpije.

 U 17 sati krenuše mladići i djevojke ispred privremene Gospine crkve u Kninu na tradicionalno hodočašće Majci Božjoj u Biskupiju. Radosni i raspjevani, puni duha molitve i žrtve pješačeći sretno stigoše u crkvu BD Marije u Biskupiji. Fra Mario Radman je iz Drniša dovezao jedan autobus mladih na ovo bdijenje, a također i Frame iz Šibenika,  Šubićevca i Meterize stigli su na ovo molitveno bdijenje. Ove godine je i iz župe Lišane doputovalo dvadesetak mladih na svečanost bdijenja. Mlade su dopratili:, fra Lazar Perica, fra Dejan Međugorac, fra Damir Čikara, fra Mario Radman, fra Božo Ančić i kninski gvardijan fra Marko Duran i fra Ivan Lukač.

Fra Ivan Lukač je predvodio klanjanje pred Presvetim uz instrumentalnu glazbu. Razmišljanje na temu „Krepost siromaštva“ priredila je Marija Dragić, predsjednica Frame u Kninu. Organizirala je čitanja koje su čitali nekolicina mladih a pauze između čitanja nadopunjavao je zbor mladih iz Knina.

Na kraju je fra Lazar Perica održao meditaciju nastojeći mlade potaći na razmišljanje o stvarnom životu i očekivanju životne ozbiljnosti kod mladih, te na izgradnju ozbiljnog kršćanskog karaktera u svakom pojedincu kao budućem nositelju vjere i morala u svojim obiteljima i u svome narodu.

U nedjelju, 16. rujna, procesiju i svetu misu predvodio je don Marinko Mlakić, generalni vikar šibenske biskupije, a prisutni svećenici su još bili: fra Josip Jukić, fra Ante Čavka, fra Ivan Buljević, fra Ivan Lukač, gvardijan i župnik kninski fra Marko Duran, te don Ante Omazić, đakon.

Don Marinko je propovijedao na temu o zavjetu kroz sv. Pismo spajajući Zavjet hrvatskog naroda nekad i sada. Mnoštvo se vjernika slilo na svečanost iz svih okolnih župa i to u dosta velikom broju.

Fra Joko Grgić

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

III. sjednica područnoga Vijeća Splitsko-dubrovačkoga OFS-a

************

Baćina

************

Otok: Proslava sv. Luke

************

Obiteljski susret

************


Dani crkvene glazbe 2019.

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas186
Ovaj mjesecOvaj mjesec48396
UkupnoUkupno7184048

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 98