Zmijavci: Obilježen dan starijih i nemoćnih

 Prigodom svjetskog dana starijih i nemoćnih osoba u organizaciji Katoličke udruge Lovret i župe Zmijavci u ovoj drevnoj župi u ponedjeljak 8. listopada upriličen je susret starijih osoba na kojem se okupilo stotinjak staraca koje žive na području Zmijavaca. Ovaj jedinstveni susret započeo je svečanim euharistijskim slavljem koje je pred nekoliko stotina vjernika među kojima su bili i brojni volonteri na čelu sa gđom. Mirom Šabić, te ostala rodbina i prijatelji osoba treće životne dobi, koje je predvodio zmijavački župnik fra Frano Laco uz koncelebraciju don Ante Karoglana.

U svojoj odmjerenoj propovijedi fra Frano istaknuo je važnost prihvaćanja starijih osoba te je svima naglasio kako je samo lijepa i topla riječ dovoljna da bi ovu populaciju razveselila. 

Na svršetku misnog slavlja za vrijeme kojeg je pjevao Dječji zbor župe Zmijavci u organizaciji dugogodišnje pastoralne suradnice u ovoj župi s. Jasne Kasalo upriličen je prigodni program koji su za svoje djedove i bake izvela djeca iz Zmijavaca. 

Nakon programa u crkvi slavlje je nastavljeno u dvorani župske kuće gdje je organiziran prigodni domijenak, a u toj prigodi mnogi su usprkos bremenu godina zapjevali svima dragu gangu. 

Katolička udruga Lovret koju vodi s. Ljiljana Todorić, a koja je svoje postajanje opravdala kvalitetnim radom u mnogim mjestima Splitsko-dalmatinske županije svoj program provodi i na području Imotske krajine i to u suradnji sa općinama: Zmijavci, Proložac i Podbablje. 

Fotografije 

Josip Šerić

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas446
Ovaj mjesecOvaj mjesec54172
UkupnoUkupno7521005

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 57