Šibenik-Imotski: Posjet novaka iz Hrvatske i BiH
Novaci u Šibeniku na Šubićevcu

Ovogodišnji međuprovincijski susret franjevačkih novaka organizirala je naša Provincija Presvetog Otkupitelja. Novaci iz Hrvatske i BiH (43) bili su u subotu, 13. listopada, u gradu Šibeniku i posijetili samostan Sv. Frane te muzejsku zbirku. U večernjim satima došli su u samostan Sv. Ante na Šubićevcu. Novaci i braća iz samostana zajedno su molili Večernju i sudjelovali u listopadskoj pobožnosti. Riječi dobrodošlice i pozdrava uputio im je gvardijan fra Božo Morić. Zajedničko druženje nastavljeno je u 19 sati kada je o. Gvardijan, u zajedništvu s odgojiteljima, predvodio sv. misu i održao propovijed u kojoj je naglasio kako se isplati promatrati i slijediti sv. Franju.

Iza  sv. mise bila je bratska večera koju je sa svojim suradnicima prirediosamostanski vikar fra Josip Klarić. Nakon večere i razgledavanja samostana i crkve te srdačnih riječi o. gvardijana mladi fratri su pošli u franjevački samostan o. fra Ante Antića u Split. Hvala im što smo bili s njima u ime našeg samostana i župe, a posebno u ime nazočnih vjernika koji su ozarenih lica pratili svaki njihov pokret. (B.M.)

 

Novaci u Imotskom

 

U sklopu Međuprovincijskog susreta franjevačkih novaka Hrvatske,  Bosne i Hercegovine te Slovenije, što ove godine organizira naša Provincija, novaci su sa svojim odgojiteljima u petak 12. listopada posjetili Franjevački samostan sv. Franje u Imotskom.

U posjet imotskom samostanu došlo je 35 novaka te 6 odgojitelja. Dočekao ih je imotski gvardijan fra Kristian Stipanović, pod čijim su vodstvom obišli imotsku tvrđavu Topanu i crkvu Gospe od Anđela, Modro i Crveno jezero te samostan i samostansku zbirku. Nakon molitve Srednjeg časa u crkvi sv. Franje gosti su ručali u samostanskom blagovalištu.

Fotografije 

Program i sudionici 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Regionalni sastanci

************

Šibenik / Meterize: Priče iz Vukovara

************Split / Dobri: Gospa od Zdravlja

************


Dani sv. Elizabete

************

Šibenik / Šubićevac

************

Šibenik / Šubićevac: Prikazivanje filma i humanitarna akcija

************


Sjemenište Sinj: Dan otvorenih vrata

************

Dubrava: Gospa od Zdravlja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas3169
Ovaj mjesecOvaj mjesec41313
UkupnoUkupno7252246

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 101