Vinjani: Proslavljen sv. Nikola Tavelić

 U srijedu 14. studenoga proslavljen je blagdan sv. Nikole Tavelića u Vinjanima Donjim gdje se nalazi crkva podignuta u čast prvog kanoniziranog hrvatskog sveca.

U jutarnjim satima vjernici su pristizali ne samo iz Vinjana nego iz cijele Imotske krajine i Hercegovine kako bi sudjelovali na sv. misi koju je u 10.00 sati predvodio fra Zvjezdan Linić uz koncelebraciju još četvorice svećenika. Za vrijeme sv. mise zbor mladih župe Vinjani predvodio je pjevanje. Mnogi su vjernici pristupili i sakramentu sv. ispovijedi jer su svećenici započeli s ispovijedanjem već od 9.00 sati i poslijepodne od 14.30 sati. Centralno misno slavlje započelo je u 16.00 sati procesijom oko crkve sa svečevim kipom, a zatim sv. misom koju je u prepunoj crkvi predvodio fra Zvjezdan Linić uz koncelebraciju još trojice svećenika dok su četvorica ispovijedala. Za vrijeme sv. mise veliki zbor naše župe predvodio je pjevanje.

Za blagdan sv. Nikole Tavelića pripremali smo se trodnevnicom koja je započela u nedjelju 11. studenog u 15.30 sati s krunicom i molitvama na čast sv. Nikole. U 16.00 sati slavljena je sv. misa koju je predvodio župnik fra Denis Šimunović uz koncelebraciju fra Jakova Udovičića i fra Frane Lace. U prepunoj crkvi članova OFS-a cijele Imotske krajine i župljana. Poslije sv. mise nastavilo se druženje OFS-a uz domjenak koji su pripremili članovi mjesnog bratstva Vinjani.

Drugi i treći dan trodnevnice predvodio je fra Zvjezdan Linić. Pošto su vjernici pristizali već u 14.00 sati svećenici su bili na raspolaganju za sv. ispovijed već prije 15.00 sati kad je započela pobožnost Božanskom milosrđu molitvom krunice. Druge molitve su započele u 15.30 sati krunicom i molitvom u čast sv. Nikole. U 16.00 sati započela je sv. misa koju je predvodio fra Zvjezdan kao i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom koje je uslijedilo odmah poslije sv. mise. Za vrijeme sv. mise i klanjanja veliki zbor naše župe predvodio je pjevanje.

Lijepo vrijeme također je pridonijelo još boljem ozračju duhovne obnove!

Fotografije 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1460
Ovaj mjesecOvaj mjesec49670
UkupnoUkupno7185322

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 66