Imotski: Proslava sv. Cecilije

 Kao i svake, tako je i ove godine spomendan sv. Cecilije, zaštitnice glazbe i glazbenika, svečano proslavljen u Imotskom. U četvrtak 22. studenog prije večernje sv. mise u 18:00 sati HPO Gradska glazba Imotski u svečanom je mimohodu došla do crkve sv. Franje te ispred crkve odsvirala Zdravo, Djevo, a u crkvi, kao ulaznu pjesmu, himnu Gospe od Anđela, zaštitnice Imotskog i Imotske krajine. 

Zahvalno euharistijsko slavlje predvodio je imotski gvardijan i župnik fra Kristian Stipanović, uz koncelebraciju fra Vjeke Vrčića. U prigodnoj je propovijedi o. gvardijan rekao da ovu sveticu slave svi koji se u Gradu na gori bave glazbom. Najprije je naveo tri crkvena zbora: veliki mješoviti, framaški i dječji zbor, koji svake nedjelje svojim pjevanjem animiraju euharistijska slavlja u našoj crkvi. Posebno je zahvalio Gradskoj glazbi na čelu s kapelnikom prof. Ivanom Glibotom Crnim, koji svake godine sviranjem uzveličaju procesije na svetkovine Gospe od Anđela, sv. Franje i Tijelova. Istaknuo je i rad Glazbene škole dr. fra Ivan Glibotić, kao i rad mladih mandolinista te hrvatski festival mandolinista Mandolina Imota, prigodom čega se svake godine organiziraju koncerti u župnoj crkvi. Svima koji slave sv. Ceciliju čestitao je njezin spomendan, uz želju da i dalje razvijaju svoje talente na slavu Bogu, a na radost sebi i svojim bližnjima.

Na svetoj misi pjevao je veliki mješoviti zbor po vodstvom č. s. Sofije Vuković i Anđelka Nikolića. Nakon sv. mise Gradska je glazba odsvirala Bože, čuvaj Hrvatsku, a proslava je nastavljena u samostanskom blagovalištu prigodnim domjenkom.

Fotografije

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2431
Ovaj mjesecOvaj mjesec62680
UkupnoUkupno7529513

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 141