Vinjani: Proslava blagdana sv. Kate

 U nedjelju 25. studenog 2012., na blagdan Krista Kralja, u Donjim Vinjanima proslavljena je i suzaštitnica župe sv. Kata. Središnja proslava blagdana sv. Kate započela je procesijom u 16.00 sati oko crkve i do župne kuće, a u procesiji su nošeni barjaci i kip svetice. Nakon procesije uslijedila je sv. misa koju je predvodio fra Nedjeljko Čarapić, župnik Podbablja, uz koncelebraciju imotskog gvardijana i dekana fra Kristiana Stipanovića, župnika Slivna fra Zorana Jonjića i mjesnih svećenika fra Jakova i fra Denisa. Za vrijeme sv. mise pjevanje je predvodio Veliki župni zbor.

Iako su na današnju svetkovinu u našoj župi prije podne slavljene četiri sv. mise od blagdana Krista Kralja ipak je crkvica bila prepuna, dok je jedan dio vjernika koji su ostali izvan crkve našlo zaklon i smještaj u kapeli Gospe Žalosne koja se nalazi u neposrednoj blizini same crkvice. Na kraju sv. mise župnik je pozvao sve na kolače i piće koje su za ovu prigodu pripremile domaćice koje gravitiraju crkvici sv. Kate, a posebno one koje nose ime ove svetice.

Za svetkovinu sv. Kate pripremali smo se tordnevicom koja je započela na spomendan sv. Cecilije 22. studenog, a sastojala se od prigode za sv. ispovijed koja je započinjala u 15.30 sati, zatim krunice Božanskog milosrđa u 15.45 sati i sv. mise s molitvama u čast sv. Kate koja je započinjala u 16.00 sati. Mjesni svećenici su predvodili sva tri dana duhovne priprave za blagdan sv. Kate.

Fotografije 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas412
Ovaj mjesecOvaj mjesec54138
UkupnoUkupno7520971

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 58