Sinj: Proslava Dana Gimnazije i Sjemeništa

U petak 7. prosinca naša Franjevačka gimnazija i Franjevačko sjemenište u Sinju proslavili su svoj dan svečanom sv. misom i prigodnom akademijom. Slavlje je održano u crkvi Gospe Sinjske s početkom u 18 sati, a sudjelovali su profesori i ostali djelatnici Gimnazije, učenici i njihovi roditelji, više svećenika i brojni prijatelji.

Franjevačka klasična gimnazija u Sinju i Franjevačko sjemenište u Sinju od davnine slave svoj dan na Svetkovinu Bezgrješnog začeća 8. prosinca. Već godinama ove dvije ustanove, koje su od početka tijesno srasle, svoju godišnju svečanost priređuju u predvečerje svetkovine, a uz gimnazijsku i sjemenišnu zajednicu sudjeluju i učenički roditelji kao i brojni gosti i drugi zainteresirani.

Svečanu svetu misu predvodio je i propovijedao provincijal fra Joško Kodžoman. U  koncelebraciji su bili ravnatelj Gimnazije fra Josip Grbavac, ravnatelj Sjemeništa fra Ivan Udovičić, meštar novaka fra Jure Šimunović, magistar bogoslova fra Jure Hrgović, sinjski gvardijan fra Petar Klapež, gimnazijski profesori i još nekoliko svećenika iz samostana. Na proslavi su sudjelovali i novaci s Visovca i franjevački bogoslovi iz Splita. Misne dijelove pjevali su učenici gimnazije, solisti i mješoviti zbor. Učenici su pročitali misna čitanja i molitvu vjernika.

Nakon mise gimnazijski recitatori, mješoviti zbor i orkestar izveli su meditativno-glazbeni krasnoslov pod naslovom „POLJUBI ME, GOSPE NAŠA!“ koji je napisao fra Ante Branko Periša. Krasnoslov su izveli recitatori, mješoviti gimnazijski zbor i orkestar. Skladbe je priredio i sa zborom i orkestrom uvježbao prof. glazbene umjetnosti fra Stipica Grgat. Recitatore je uvježbao i recital redateljski složio umirovljeni glumac i kazališni intendant Rade Perković, već desetljećima ljubazni podupiratelj Gimnazije u sličnim pothvatima.

Na koncu dojmljive izvedbe, koju je gledateljstvo podarilo srdačnim i burnim pljeskom, svima koji su pridonijeli ostvarenju ovoga vjersko-kulturnoga događaja zahvalio je ravnatelj fra Josip Grbavac.

Fotografije 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

III. sjednica područnoga Vijeća Splitsko-dubrovačkoga OFS-a

************

Baćina

************

Otok: Proslava sv. Luke

************

Obiteljski susret

************


Dani crkvene glazbe 2019.

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1122
Ovaj mjesecOvaj mjesec49332
UkupnoUkupno7184984

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 108