Split: Otvorena 3. međunarodna izložba božićnih jaslica „Emanuel“

U Staroj gradskoj vijećnici u Splitu, u četvrtak 13. prosinca 2012., otvorena je 3. međunarodna izložba božićnih jaslica „Emanuel“ koja je postavljena u organizaciji Katoličke udruge Emanuel. Pozdravne riječi na otvorenju izložbe uputio je predsjednik udruge Emanule Gvido Pijesavoli koji je tom prigodom dodijelio zahvalnice pokroviteljima, sponzorima i izlagačima radova. Pokrovitelji izložbe su Franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja i Grad Split.

U ime Provincije, fra Ante Udovičić, vikar Provincije i župnik Gospe od Zdravlja, pozdravio je nazočne i rekao kako su ovi radovi na temu božićnih jaslica dar svim posjetiteljima ove izložbe jer na taj način proslijeđujemo Dar i darove koje nam je Bog dao. Izložbu je otvorila pročelnica za kulturu Grada Splita Maja Munivrana koja je, pozdravljajući nazočne, rekla kako jaslice, koje postavljamo u svojim kućama, daju novu nadu i novo svjetlo usprkos trenutku u kojem živimo. Zahvalila je Katoličkoj udruzi Emanuel na trudu i postavljanju ove izlože i svim izlagačima radova.

Na izložbi sudjeluje 48 autora, a ukupno su postavljene 54 božićne jaslice međuju kojima su i tri djelo fra Ante Udovičića. Posebnu pažnju privlače božićne jaslice koje su vlasništvo Franjevačkog samostana u Zaostrogu a rađene su 1936. uNjemačkoj od voštanih figura.

Izložba je otvorena svaki dan od 9-13 sati i od 16-20 sati.

Fotografije

a) Otvorenje izložbe

b) Božićne jaslice (radovi)

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1221
Ovaj mjesecOvaj mjesec59888
UkupnoUkupno7049619

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 84