Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

„S čime ću doći pred Gospodina“ (Mih 6,6-8) tema je molitvene osmine za jedinstvo kršćana koja će održati od 18. do 25. siječnja 2013. godine. 

Hrvatsko izdanje uredio je tajnik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog prof. dr. Jure Zečević, OCD, a polazne tekstove ovaj put su pripremili indijski kršćani.

Crkvama i kršćanskim zajednicama koje se zajedno uključuju u Molitvenu osminu jednim zajedničkim bogoslužjem na raspolaganju je Red slavlja za Ekumensko bogoslužje, no te tekstove one mogu uvrstiti i u vlastito bogoslužje. Onim pak zajednicama koje osminu obilježavaju bogoslužjima svakog dana ponuđen je materijal s naslovom Osam dana, a onima koji žele organizirati biblijska proučavanja naznačene teme Osmine mogu to učiniti prema predlošku Osam dana.

Priručnik je mislio i na one koji žele samostalno moliti te im je ponuđen materijal za molitvene nakane kako bi se pojedinačni slavitelji na takav način uključili u Molitvenu osminu.

U sklopu obilježavanja Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana središnje ekumensko slavlje za Splitsko-makarsku nadbiskupiju održat će se u splitskoj katedrali Sv. Dujma, u petak 18. siječnja u 17 sati. Ekumensku Službu riječi predvodit će splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.

Priručnik za molitvenu osminu (pdf format) 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Sinj: Proslava Velike Gospe 2019.

************

Plina Stablina: Proslava Velike Gospe 2019.

Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1754
Ovaj mjesecOvaj mjesec51936
UkupnoUkupno7041667

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 81