Pohod relikvija bl. Ivana Pavla II. HKM Berlin

 

U nedjelju, 10. veljače 2013. svećenik Poljske katoličke misije predao je relikvije blaženika Ivana Pavla II. Hrvatskoj katoličkoj misiji Berlin. Relikvije će biti izložene tjedan dana u HKM Berlin u crvki sv. Sebastiana.

Vatikan je odlučio pokloniti Relikvije svećenicima Poljske Katoličke Misije koje su primili još u 2011. godini. Od tada su Relikvije (ampulice s krvlju bl. Pape Ivana Pavla II.) izložene u bazilici sv. Ivana u misiji Poljaka u Berlinu.

U HKM Berlin je predviđen svaki dan molitveni program prije sv. misa s početkom u 18.00 sati, te nakon sv. misa do 19.30 sati.

Voditelj misije fra Petar Čirko, dušobrižnici fra Radoslav Tolić i fra Ivan Rozić će predvoditi molitve svaki dan zajedno sa jednom od grupacija u HKM Berlin – Marijinom Legijom, Zborom Mladih, Framašima, crkvenim zborovima i Klapom Berlin. Osim za zagovor za osobne potrebe molit će se za proglašenje svetim blaženog Ivana Pavla II., miljenika Hrvata. U srijedu, 13.2. će se posebno moliti zagovor blaženika za Domovinu i Hrvatski narod - na Klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom s kojim počinje Četrdesetsatna molitva kao molitveni lanac kroz Korizmu Hrvata diljem svijeta.

Svećenici i vjernici HKM Berlin su presretni i ponosni što se ostvarila ideja i želja za pohod relikvija velikog prijatelja Hrvata Hrvatskoj Misiji. Poznato je da je u Papinom srcu bilo posebno mjesto za Hrvate, što je i potvrđeno kroz Papina tri pastoralna posjeta Hrvatskoj, te posebno podupiranje da se Hrvatska osamostali i postane neovisna država.

Po zagovoru blaženog Pape Ivana Pavla II. vjernici HKM Berlin kreću u Korizmu. Devetnica Božanskog milosrđa s početkom Velikog petka do Nedjelje Božanskog milosrđa (nama još uvijek poznata kao Bijela Nedjelja), je namjenjena za završetak korizmenih tjedana odnosno početak Uskrsnog vremena.
Bl. Ivanu Pavlu II. je bilo izuzetno važno širenje Božanskog Milosrđa. Nakon što je napisao dekret, utvrdio je svoju želju i s time da je proglasio Nedjelju Božanskog Milosrđa za Crkvu. Podsjećamo na prvu izmoljenu Devetnicu Božanskog Milosrđa  naše misije u 2005. godini Točno uoči nedjelje Božanskog milosrđa  (02. 04. 2005) je Ivan Pavao II. predao duh svoj.

Prigodni letak (pdf format)

HKM Berlin


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2645
Ovaj mjesecOvaj mjesec22004
UkupnoUkupno7636882

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 93