Prva primanja Frame Hrvace

U nedjelju, 24. veljače 2013., u župi Hrvace nakon četiri mjeseca pripreme dvadeset i dvoje mladih primljeno je u Framu. Mlade su u sami obred uveli Pero Mihaljević, područni predsjednik i fra Jure Hrgović, područni duhovni asistent, a u kocelebraciji je bio župnik fra Neven Pavlinušić koji je najviše pridonio svojim trudom i ljubavlju prema mladima da se obnovi mjesno bratstvo Frame u župi Hrvace. Fra Neven je, kao fratar, želio okupiti mlade da upoznaju i slijede način života sv. Franje Asiškoga što su mladi vrlo rado prihvatili.


Framaši su dostojanstveno pristupili obredu i tako započeli svoj put priprave za obećanje. Među primljenicima su predstavnici svih generacija srednje škole i nekoliko studenata što daje posebno bogatstvo ovom mladom bratstvu. Vjernici su s oduševljenjem podržali mlade u njihovoj odluci, a posebno je dirnut bio fra Neven koji je istaknuo da su ga primanja framaša podsjetila na njegove bogoslovske dane. Nakon svete mise, slavlje je nastavljeno prigodnim druženjem u župskoj kući. Zahvalni smo Bogu što je naše područno bratstvo obdario još jednom zajednicom.

Mladima čestitamo na njihovoj odluci i ustrajnosti te im želimo sretan i blagoslovljen put priprave za obećanja, a sve pozivamo da ih stave u svoje molitve.

Jelena Bošnjak, Frama Hrvace i Pero Mihaljević, područni predsjednik


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1477
Ovaj mjesecOvaj mjesec51749
UkupnoUkupno7187401

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 58