Split-Trstenik: Proslava Antićeva 2013.

U ponedjeljak, 4. ožujka, u franjevačkom samostanu na Trsteniku upriličen je ‘Dan sluge Božjeg o. fra Ante Antića’ čije ime samostan i nosi. O. fra Ante Antić preminuo je na glasu svetosti u samostanu Majke Božje Lurdske u Zagrebu prije 48 godina.

U samostanskoj crkvi Presvetog Otkupitelja misno slavlje s početkom u 19 sati predvodio je magistar bogoslova fra Jure Hrgović. U koncelebraciji su bili gvardijan fra Petar Milanović – Trapo, fra Domagoj Runje – župnik Lećevice i profesor na KBF-u u Splitu, fra Frano Delić – župnik župe sv. Trojstva u Splitu i don Božo Škember župnik fra Antine rodne župe na otoku Prviću. Đakonirao je bogoslov pastoralne godine fra Ivan Vuletić. Pjevanje na misi animirali su bogoslovi pod vodstvom fra Frane Bosnića. Na misi su bili pristutni i novaci s Visovca zajedno sa svojim domeštrom fra Stojanom Damjanovićem.

Fra Jure je u propovijedi pokušao ocrtati fra Antu kao svjedoka življene vjere. Na temelju njegovih spisa i drugih zapisanih svjedočanstava, istaknuo je duboku vjeru koja je krasila ovog Božjeg ugodnika, kako u njegovom odgojiteljskom, tako i u pastoralnom djelovanju. Kao odgojitelj mnogih generacija mladih franjevaca bio je primjer čovjeka vjere, uronjenog u Boga, dok je u sakramentu ispovijedi, po kojem je posebno poznat, na poseban način nastojao jačati vjeru mnogih koji su k njemu dolazili pronaći svoj unutarnji mir.

Na završetku sv. mise sve vjernike koji su svojom nazočnošću i molitvom uzveličali dan sluge Božjeg o. fra Ante Antića pozdravio je gvardijan fra Petar. Potom je u samostanskoj dvorani dr. fra Karla Balića upriličen prigodni kulturni program unutar kojeg je prikazan dokumentarni film o fra Anti Antiću u produkciji HRT – a. Bogoslovi su obogatili program svojim pjevanjem: pod ravnanjem fra Frane Bosnića, kojemu se magistar fra Jure na poseban način zahvalio, izveli su tri skladbe: „Hvaljen Isus“, „Križu sveti“ i „Ubi caritas“.

Na kraju se još jednom svima zahvalio gvardijan fra Petar, posebno članovima franjevačkog svjetovnog reda i njihovom duhovnom asistentu fra Stipi Nimcu. Magistar fra Jure je izrazio zadovoljstvo odazivom vjernika na ovu večer u našem Klerikatu i poželio svima da poput oca Antića u svom življenju osjete Božju blizinu i njemu se trajno suobličuju.

Fotografije 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas401
Ovaj mjesecOvaj mjesec14681
UkupnoUkupno7629559

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 36