Stablina: Duhovna obnova i primanje u Framu

Duhovna obnova započela je u crkvi Gospe Fatimske u petak, 8. ožujka, u 18.00 sati pobožnoću križnog puta kojeg su predmolili župnik fra Pavao Norac Kevo i framaši. Fra Jure Hrgović je nakon pobožnosti prevodio euharistijsko slavlje a framaši su predvodili pjevanje i čitali. Sve to je bilo veliko iznenađenje za župljanje kojih se oko stotinjak okupilo prve večeri. S fra Jurom je u bratski pohod došao i područni blagajnik Martin Vrljić. Nakon toga je uslijedilo zajedničko druženje u župnoj dvorani.

Drugog dana, nakon doručka kojeg su framaši pripremil za svoje goste, duhovnu obnovu smo opet započeli molitvom u crkvi, a zatim sa svim vjernicima uključili se u pobožnost križnog puta koja je bila od Stabline do Zavale.  Rea i Pava predmolili su čitanja na postajama dok su se mladići Pero, Ivo, Andrej, Ante... izmjenjivali nositi križ. I Mara Duša i framaši su molili krunice između postaja. Na kraju smo se zajednički fotografirali i doživjeli smo iznenađenje jer je Željko dovezao marendu za sve sudionike. A da nas prate budno naši župljani, uvidjeli smo kad su Tomiša, Dado, Željko, Deba, Sanja, Tonći, Antonela, Danijela... došli po nas odvesti nas doma. nakon sudjelovanja na večernjoj misi u 18.00 sati, Martin i Pero pripremali su mlade za primanje u Framu.

U nedjelju, 10. ožujka 2013., dočekan je svečani dan za nas mlade koji smo primljeni u Franjevačku mladež. U homiliji fra Jure je na jednostavan način pokušao objasniti što znači živjeti evanđelje po primjeru sv. Franje Asiškoga. Mladi iz župe Stablina srcem i dušom su izrekli želju da budu primljeni u Framu želeći da ih prati Božji blagoslov i zagovor sv. Franje. Na slavlju primanja u Framu sudjelovali su Pero Mihaljević, područni predsjednik, i framaši iz mjesnih bratstava Metković, Sinj, Vrgorac i naravno naši župljani.

Nakon svečanog slavlja i primanja u Framu nastavljeno je zajedničko druženje kod obiteljskog stola koji je pripremio Željko Žderić, otac framašice Željane, kao i drugi očevi i majke kroz ova tri dana. Njima zahvaljujemo i obećajemo da ćemo biti ponos župe Stablina.

Fotografije - 1

Fotografije - 2 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas493
Ovaj mjesecOvaj mjesec7497
UkupnoUkupno7622375

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 46