Održan II. duhovni kapitul Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva Frame

Od 12-14.travnja u Splitu je održan II. duhovni kapitul Splitsko-dubrovačkog bratstva Franjevačke mladeži pod geslom "Vi ste svjetlost svijeta" (Mt 5, 14). Prvi dio održan je u Kapucinskom samostanu Gospe od Pojišana. Nakon pokorničkog bogoslužja i krunice, svetu misu je predvodio fra Mirko Varga-Ljubić (OFMCap) uz koncelebraciju fra Kristijana Kovačevića (TOR). Poslije svete mise imali smo klanjanje pred Presvetim koje je animirala Frama Split – Gospe od Pojišana s kojima smo nakon toga imali kratko druženje.

U subotu su u Franjevačkom klerikatu oca Ante Antića održana i po skupinama razrađena dva predavanja: Vjernik – odsjaj Kristova svjetla (Pero Mihaljević) i Franjo – svjetlo Kristovo (fra Jure Hrgović). Pero je posebno istaknuo odgovornost za ljude oko nas (obitelj, škola, Frama…) na koju smo pozvani riječima „Vi ste svjetlost svijeta“, dok je fra Jure istaknuo lik sv. Franje koji je postao „drugi Krist“ i postavio nas pred izazov da poput Franje, nosimo svjetlo - Krista, svakome koga susretnemo. Navečer, nakon svete mise družili smo se s bogoslovima Provincije presvetog Otkupitelja koji su nam pripremili i roštilj, a naše zajedništvo oplemenila je i pjesma uz zvuke harmonike kojom je vješto rukovao naš područni predsjednik.

Nedjelja je bila obilježena svečanom svetom misom u klerikatu s narodom koju je predvodio fra Jure Hrgović, završnim radom po skupinama, plenumom i zajedničkim ručkom. Došao je i rastanak koji je očekivano bio najtužniji dio duhovnog kapitula. Međutim, svi smo bili ispunjeni nekim novim osjećajima i ovaj susret nas je učvrstio na našem putu nasljedovanja Isusa Krista po primjeru svetog Franje.

Zahvaljujemo svima koji su nam na bilo koji način pomogli sudjelovati na ovom susretu. Posebno i veliko hvala našim područnim duhovnim asistentima (fra Jure, fra Mirko i fra Kristijan) koji su prema svojim mogućnostima dali svoj doprinos održavanju kapitula te gvardijanu samostana fra Petru Milanoviću - Trapi koji nam je ustupio samostanske prostorije.

Fotografije

Ana Bekavac, Frama Lovreć-Opanci

Pero Mihaljević, područni predsjednik


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

III. sjednica područnoga Vijeća Splitsko-dubrovačkoga OFS-a

************

Plina-Stablina

************

Baćina

************

Otok: Proslava sv. Luke

************

Obiteljski susret

************


Dani crkvene glazbe 2019.

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2411
Ovaj mjesecOvaj mjesec39811
UkupnoUkupno7175463

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 109