London: Mozartine gostovale u HKM

Djevojački zbor Mozartine iz Zagreba boravio je  u pratnji svojih voditeljica od 18. do 22  travnja u Londonu.  Članovi zbora njih 34. bili su smješteni kod četrnaest obitelji Hrvatske katoličke misije London koju vodi fra Ljubomir Šimunović.

Pod vodstvom dirigentice Ive Majcenić a uz glasovirsku pratnju Maria Čopora Mozartine su svojim pjevanjem uveličali misno slavlje u subotu 20. travnja u crkvi sv. Vinka Paulskoga u londonskoh župi Clapham Common, te nakon mise održali koncert koji je uključivao skladbe poznatih svjetskih skladatelja kao što su Mozart, Mendelssohn, Britten i Pergolesi. Slijedila su i vrijedna djela hrvatskih autora među kojima su bili: Fio, Žganec, Matetić-Ronjgov i Cossetto. Lokalni župnik msgr. Timothy Galligam je izrazio oduševljenje vrsnošću izbora i sigurnošću nastupa.


U nedjelju 21. travnja u  londonskoj crkvi Presvetoga Srca, redovnom nedjeljnom okupljalištu Hrvata, Mozartine su nastupili preko sv. mise koju je predvodio voditelj HKM London fra Ljubomir. Taj dan nazočni su se  posebno pomolili za nekadašnju britansku premijerku nedavno preminulu barunicu Margaret Thatcher i spomenuli njezinog zauzimanja za Hrvatsku u vrijeme Domovinskog rata. Nastup Mozartina u Londonu bio je dijelom festivala „Welcome Croatia“  (Dobrodošla Hrvatska), kojim se obilježava skori ulazak Hrvatske u Europsku Uniju pa je fra Ljubomir nakon koncerta naglasio kako su Mozartine  najbolji dokaz kako Hrvatska Europskoj Uniji i Ujedinjenom Kraljevstu ima što pokazati i darovati. Bila je to ujedno i vrsna prigoda promocije hrvatske kulture, jezika, običaja te vedrine prisutne u glazbi i mladosti koja s otvorenošću i nadom gleda u budućnost.

Mozartine su  jedan od najuspješnijih  hrvatskih djevojačkih zborova koji je osvojio brojna priznanja i nagrade na državnoj ali i međunarodnoj razini.  Djeluju od 1999. te uključuju pedesetak članica između 12 i 20 godina. Njihov reperotoar uključuje klasičnu kao i duhovnu i zabavnu glazbu prilagođenu zborskom pjevanju. Surađivali su s najboljim hrvatskim i međunarodnim okestrima, glazbenicima i dirigentima. Uz brojne nastupe u Hrvatskoj nastupale su u Europi i Americi.  Više informacija o njima može se pronaći na mrežnoj stranici www.mozartine.hr

Program (pdf format)


Marin Milanov

Fotografija: Dejan Vukušić


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas162
Ovaj mjesecOvaj mjesec70156
UkupnoUkupno7612657

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 38