Gračac: Primanja u Franjevačku mladež

U nedjelju, 28. travnja 2013. godine u župi sv. Jurja mučenika u Gračacu u crkvi sv. Ivana Krstitelja primljeno je 27 mladih u Franjevačku mladež. Svetu misu i obred primanja predvodio je fra Jure Hrgović, područni duhovni asistent Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva za Framu i magistar bogoslova.

Fra Božo Mandarić, župni vikar i duhovni asistent, dugo je mlade pripremao za ovaj svečani događaj. Fra Božo nas je s radošću i velikim strpljenjem poučavao životu koji priliči mladom sljedbeniku sv. Franje. Pomagao nam je da svi djelujemo zajedno, kao braća i sestre kako bi svojim primjerom pokazali da su svi ljudi pred Bogom jednaki i da svakog čovjeka moramo ljubiti kao brata.

Svi susreti su bili ispunjeni molitvom, veseljem, pjesmom, i međusobnim pomaganjem. Mladi framaši organizirali su posjet starim i nemoćnim ljudima u mjestu. To je bio još jedan od dokaza da se može čak i sitnicama uljepšati nečiji dan. Naši mladi također sudjeluju u crkvenom zboru koji pjeva svake nedjelje na svetoj misi, čitaju čitanja i pokušavaju obogatiti svoj duhovni život i približiti se Gospodinu kako je to činio sv. Franjo.

U nedjelju, tijekom večernje svete mise održan je obred primanja i obećanja. Svetu misu je predvodio magistar bogoslova i provincijski duhovni asistent za duhovna zvanja i Framu fra Jure Hrgović kojemu se zahvaljujemo na odazivu i predivnoj propovijedi u kojoj je nama mladima istakao važnost zapovijedi ljubavi. Tako je nedjeljno Evanđelje, izvještaj sa Posljednje večere i Isusov nalog da ljubimo jedni druge dao kao poticaj na razmišljanje. Ukazao nam je na primjer sv. Franje kao vjernog nasljedovatelja Isusa Krista te da se u izazovima ovoga vremena, mi mladi,  danas odvažimo krenuti stopama Serafskog Oca.


Na početku obreda zamolili smo da budemo primljeni u Framu, a našu molbu su s velikom radošću prihvatili područni predsjednik Zadarsko-šibenskog područja Marko Plavčić i područni duhovni asistent fra Božo Mandarić u ime Crkve i franjevačke obitelji.

Vjerujemo da će nam Gospodin udijeliti snagu da možemo biti ustrajni u pozivu u kojem smo se odazvali i spremnost da slijedimo Put, Istinu i Život kako je to činio sv. Franjo. Obredu su također prisustvovali, uz fra Juru i fra Božu, mons. Tomislav Rogić, udbinski dekan i župnik Crkve Hrvatskih Mučenika na Udbini, don Ivica Tola, kapelan u katedrali Navještenja BDM. Ovim putem zahvaljujemo i fra Jakovu Prceli, župniku koji nas je u svemu ovome podržao. Slavlje su uveličali bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja koji su došli sa fra Jurom kao i mladi koji su došli sa Udbine. Na sv. misi su pjevali članovi Vis David iz Knina koji su svojim pjevanjem taknuli u srca mladih. Od srca svima zahvaljujemo. Moramo još spomenuti vjernike iz naše župe koji su nas još više ohrabrili svojim dolaskom. Također se zahvaljujemo svima onima koji su nam izašli u susret te nam pomogli oko pripremanja za ovu svečanost. Sve vas pozivamo da se molite za nas kako bi uz Božju pomoć čvrsto i bez straha nastavili koračati putem prema obećanjima.

Fotografije

FRAMA GRAČAC


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas451
Ovaj mjesecOvaj mjesec7455
UkupnoUkupno7622333

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 43