Izlet bogoslova i profesora u Lećevicu

U subotu 4. svibnja 2013. godine bogoslovi sa svojim odgojiteljima i profesorima proveli su dan u Lećevici. Suncem obasjano svibanjsko jutro i proljećem probuđena priroda već su na putu prema toj župi naše dalmatinske zagore nagoviještali da je pred nama lijep dan. Procvjetali proplanci skladno uklopljeni u kamen i prevladavajuće krško raslinje podsjetili su braću da i ovaj kraj ima svoje “parkove” zahvaljujući daru Onoga kome je Franjo pjevao Pjesmu stvorova.


Po dolasku pozdravili smo našeg domaćina fra Domagoja Runju, profesora, župnika i bivšeg magistra bogoslova. U ugodnoj atmosferi, slobodnoj od gradske vreve i svakodnevne užurbanosti, svatko od braće našao je za sebe nešto što ga je veselilo. Jedni su sjedili u hladovini pod stablom ispred župne kuće i dijelili svoja razmišljanja o raznim temama, drugi su bili vrijedni pa su uređivali okoliš oko kuće. Neki su opet odmjerili snage u igri na balote, dok su drugi pošli na šetnju želeći upoznati župu i župljane. No, svi zajedno bili su zahvalni braći koja su se prihvatili loženja vatre i pripremanja mesa na roštilju i koji su bili, pokazalo se poslije, vrhunski znalci u tom poslu.

Nakon ručka koji smo završili prvim vrgoračkim jagodama, ako je vjerovati onome što piše na njihovu pakiranju, slijedio je neizbježni nogomet, na igralištu pred školom. Braća su u igri pokazala svoje vještine i talent, a nije im smetalo ni, za ovo vrijeme, dosta jako sunce. Neki su dobili tek nijansu boje na licu, a poneki mišić malo je porastao i još uvijek teži smanjenju.

Nije nam se baš žurilo u Split, jer se zalazak sunca i večer na selu, ljepše doživi nego u gradu. Ugodni su bili bratski razgovori i igre i naravno zajednička molitva časoslova i krunice. Zahvalni Bogu na lijepom danu i župniku na bratskom domaćinstvu, došlo je vrijeme za povratak kući u svakodnevnicu, kojoj su ovakvi trenuci blagoslov, jer čovjek ima potrebu iz nje malo izići da bi joj se vratio ispunjen obnovljenom spoznajom da kao braća živimo jedni s drugima i jedni za druge.

Ovaj izlet dio je tradicije našeg Klerikata i vezan je za kraj zimskog semestra. Ove pak godine, zbog raznih okolnosti i obaveza, nismo bili u mogućnosti organizirati ga ranije. Ipak, vjerujemo da nas je učvrstio u bratskom zajedništvu i odluci da ustrajemo na putu života koji smo odabrali.

Fotografije 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas60
Ovaj mjesecOvaj mjesec70054
UkupnoUkupno7612555

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 33