Kelkheim: Proslava Tijelova i Dan župe

Hrvatska katolička župa Maintaunus/Hochtaunus, sa sjedištem u Kelkheimu, proslavila je dan župe i svetkovinu Tijelova, 30. svibnja, na otvorenom ispred Gospine kapele na brdu iznad Hofheima.

Svečano misno slavlje, na kojem se okupio veliki broj vjernika, predvodio je fra Siniša Balajić, rektor zavoda sv. Ante u Rimu (Collegio Internazionale Sant'Antonio - Ven. Fra Gabrielle M. Allegra), u koncelebraciji sa župnikom fra Marinkom Vukmanom, koji je na početku pozdravio nazočne te istaknuo da danas želimo, u ovoj prekrasnoj Božjoj prirodi, produbiti, učvrstiti i osnažiti svoju ljubav prema Isusu Kristu, koji nam je ostavio najdragocjeniji dar, svoje Tijelo.


Fra Siniša je istaknuo u propovijedi četiri osnovna dinamizma Tijela Kristova u životu mističnog tijela Crkve: Tijelo Kristovo darovano i  prenošeno u vjeri, Tijelo Kristovo oživljavano u vjeri, Tijelo Kristovo iskušano u patnji, Tijelo Kristovo oživljeno. Svaki od ovih dinamizama upućen je na obnovu i oživljavanje ne samo zajednice, mističnog tijela Crkve, nego i tijela, uma i srca, svakog člana tog mističnog Tijela. Tijelo svakog člana Crkve, dodirnuto snagom vjere i ljubavi, oživljava i neprestano se obnavlja te postaje izvor obnove tijela Crkve. Tijelo članova Crkve posebno je iskušavano, kao i Kristovo tijelo, u patnji i kroz patnju. No, to ne znači da je svaka patnja oživljavajuća. Naprotiv. Nečija patnja može biti izvor promjene, novog života. Patnja nekog drugog člana, pak, može biti i razarajuća, ako je zatvorena u sebe, ako nije življena s drugima. Patnja koja je dodirnuta tuđom ljubavlju, patnja koja se otvara povjerenju i dijeli se s drugima, nije više razarajuća, jer nije više izvor beznađa, tame i smrti. Tijelo iskušano u patnji, ali otvoreno vjeri i ljubavi, postaje izvor osobne promjene i obnove tijela Zajednice.

Nakon sv. mise i blagoslova s presvetim te blagoslova vozača i automobila, slijedio je kulturno-zabavni program. Prigodnu riječ, na početku programa, uputio je hrvatski konzul u Frankfurtu, gosp. Damir Sabljak, koji je, osim što je čestitao dan župe, potaknuo je na okupljanje i zajedništo oko oltara koje je izvor našeg i narodnog i vjerskog života.

U programu su nastupili župni dječji zbor, pod vodstvom pastoralne suradnice s. Magdalene Višić, veliki folklor, pod vodstvom gđe. Renate Dadić, pobjednici nedavno održanog tradicionalnog Dječjeg festivala "Mikrofon je vaš" te misijska zabavna grupa "Trio Rio", koja je nazočne uveseljavala do kasnih popodnevnih sati. Program je vodila učiteljica Smiljana Veselić-Vučina.

 

Fotografije

 


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas221
Ovaj mjesecOvaj mjesec67802
UkupnoUkupno7610303

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 28