Ansambl „Lado“ gostovao u HKZ Darmstadt

Hrvatska katolička zajednica sudjelovala je kao suorganizator „Hrvatskog tjedna kulture“ u gradu Darmstadtu. Radi se o jednoj od najvećih prezentacija hrvatske kulture u Njemačkoj uoiči pristupa Republike Hrvatske Europskoj uniji.

U Darmstadtu je ovom prigodom gostovao i Nacionalni ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske „Lado“. Na spektakularnom večernjem koncertu u lijepom ambijentu sportske dvorane Böllenfalltor u Darmstadtu, oko 1500 posjetitelja iz cijele srednje Njemačke, ali i udaljenijih gradova velikim je pljeskom ispratilo svaki nastup ansambla „Lado“. Prekrasne nošnje i velika profesionalnost jednostavno su oduševili posjetitelje. “Lado” na kraju nije smio s pozornice bez da otpleše nekoliko biseva.


U ime organizatora priredbe, HKZ Darmstadt i Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj, goste su pozdravili fra Nediljko Brečić i mr. Edi Zelić. Jedno veliko HVALA zaslužili su svi pomagači iz HKZ Darmstadt, župskog vijeća i Croatije Griesheim koji su se pobrinuli da večer proteče u što boljem redu. I protekla je. Za pamćenje! Nakon „Lada“ zabavu je nastavio do u sitne jutarnje sate Robert Čolina sa svojim bendom.

I kada se mislilo, da je koncert u poznatoj dvorani Böllenfalltor bio vrhunac „Hrvatskog tjedna kulture“, onda je uslijedilo sveto misno slavlje u crkvi sv. Fidelisa. U veličanstvenom ambijentu s „Ladom“ u narodnim nošnjama i pod vodstvom prelata i generalnog vikara biskupije Mainz, Dietmara Giebelmanna te fra Nediljka Brečića, uz nazočnost delegata vlč. Ivice Komadine te njemačkog, poljskog i talijanskog župnika održano je misno slavlje u znak zahvalnosti za veleban događaj hrvatske kulture i u znak zahvalnosti svetom Leopoldu Mandiću, zaštitniku HKZ Darmstadt.

„Lado“ je otpjevao cijelu misu i većinu vjernika dirnuo do suza. Sjajni aranžmani i izuzetni vokali nisu ostavili ravnodušnim ni generalnog vikara koji je poželio nastup našeg ansambla u katedrali u Mainzu. „Od Vas Hrvata mi Nijemci možemo puno toga naučiti. Možemo naučiti kako se cijeni obitelj, kako se cijeni svoj jezik, vjera i kultura, možemo naučiti kako roditelji s djecom u naručju mogu doći u crkvu na svetu misu“, među ostalim je kazao Giebelmann. Njemu su fra Nediljko Brečić i Edi Zelić, predsjednik župskog vijeća, predali prigodnu dvojezičnu monografiju o ansamblu „Lado“.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas101
Ovaj mjesecOvaj mjesec67682
UkupnoUkupno7610183

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 24