Rupe: Proslava blagdana sv. Ante

U četvrtak, 13. lipnja 2013., svečano misno slavlje s početkom u 18.00 sati, na dan proslave blagdana sv. Ante Padovanskog, predslavio je fra Jure J. Šimunović, meštar visovačkih novaka, uz koncelebraciju mjesnog župnika, fra Bože Duvnjaka. Sv. misu animirali su novaci zajedno sa rupskim zborom. Svečanoj proslavi blagdana prethodila je trodnevnica sv. Anti koju je, s početkom u 18.00 sati, predvodio fra Božo Duvnjak, a zbor i novaci animirali su misna slavlja.


Fra Jure je u svojoj propovijedi istaknuo važnost nasljedovanja sveca kojega slavimo u njegovu životu, u odnosu prema Bogu i u odnosu prema ljudima. Sv. Ante je bio otvoren Duhu Božjem, otvoren Bogu i istini koju nadahnjuje Duh Gospodnji; imao je osjećaj za čovjeka i do danas je ostao mio Bogu i drag ljudima. On nam pokazuje da Bog i čovjek nisu neprijatelji i da je sve od Boga i da se sve Bogu treba vratiti.(…) Duh Božji pred nas danas stavlja nove izazove i čovjek se treba razvijati kao čovjek kulta/kulture, treba voljeti prirodu. Ono što najviše ugrožava život čovjeka jest neusklađenost življenja, zaborav duhovno-božanskog podrijetla te samim time zaborav na Boga. Čovjek danas vlada svime, osim samim sobom.

Fra Božo se na kraju misnog slavlja zahvalio meštru i novacima što su uzveličali misno slavlje. Nakon sv. mise nastavili smo druženje za bratskim stolom.

Tekst: fra Stipan Vugdelija

Fotografije: fra Dražan Tadić


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas532
Ovaj mjesecOvaj mjesec52808
UkupnoUkupno7188460

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 83