Šubićevac: Proslava sv. Ante

Ove godine proslavili smo i pripremali se za slavlje blagdana sv. Ante u duhu Godine vjere. Naš moto je bio "Dublje u vjeru u Godini vjere". Kroz devetnicu su fratri iz našega samostana slavili sv. mise i držali propovijedi na teme dnevnih misnih čitanja. Zadnja četiri dana naš ovogodišnji voditelj duhovne obnove fra Miroslav Bustruc odabrao je gornju temu za svoje navještaje nama za razmišljanje. Promatrač je zapazio da su večeri bile dobro posjećene i da je voditelj doista bio pomno slušan. Primjetno je bilo kako se vjernici uživljavaju u izrečene riječi. Svete mise su animirali naši zborovi i zborovi iz gradskih župa te Franjevačka mladež. Vjernici su bili vrlo pažljivi prema svim zborovima i u "napasti" davati ocjene. Zahvalni smo svima koji su se odazvali  našoj voditeljici zborova prof. Ani Grubić – Miškić.


Na sam blagdan slavili smo tri svete mise prije podne. U sve dane bila je prigoda za sv. ispovijed a posebno na blagdan – cijeli dan.

Najsvečanije slavlje započeli smo u 19 sati. Nakon nekoliko uputa župnika, uslijedila je procesija iz crkve kroz samostansko dvorište u crkvu. Vidjela se sva ljepota raznolikosti. Stari, srednji, mladi, mala djeca u kolicima ili s nestabilnim koracima zgodni očevi i lijepe mame. Sva ta ljepota ide u povorci ili uz stazu promatra i pjeva križu na čelu i sv. Anti po sredini svečane povorke. U svečevu crkvu stala je tek polovica vjernika. Ostali su sudionici pratili slavlje uz pomoć tehničkih pomagala. O. Miroslav uz još sedmoricu zapjevao je Slavu a naši "Ljiljani" odlučno  prihvatili Slava Bogu... I tako su se izmjenjivali naš mali i veliki zbor u ovom slavlju. O. Miroslav je rezimirao  u svojoj homiliji već izrečeno u Trodnevnici. Pažnja je bila na visini; tek glasići djece ispred crkve ko pjev cvrčaka zasladili bi dojam.

I na kraju opet u organizaciji voditeljice našeg zbora prof. Ane održan je koncert u kojem su sudjelovali mališani iz dječjih vrtića, učenici glazbene škole "Ivan Lukačić" te naš mali i veliki zbor. Nakon dva i pol sata, ne osjetivši umor, završili smo naše slavlje posebno na radost najmanjih blagoslovom djece. Hvala Bogu, sv. Anti, braći svećenicima - fratrima i narodu Božjem.

Fotografije

B.M.


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas225
Ovaj mjesecOvaj mjesec70219
UkupnoUkupno7612720

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 32