Proložac: Proslava Velike Gospe

Svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije i ove je godine svečano proslavljena na Vrljici u župi Proložac. Vjernici su se za proslavu pripremali trodnevnicom, u kojoj su misna slavlja predvodili i propovijedali fra Ivan Vuletić, župni vikar Imotskog, fra Josip Sušić, dušobrižnik u Kölnu, i fra Petar Lubina, urednik lista „Marija“.


Na samu svetkovinu, 15. kolovoza, svećenici su bili na raspolaganju za sakrament pomirenja već od 4 sata, a prva je sveta misa slavljena u crkvi na Vrljici u 5 sati. Zavjetnu misu u 5.30 sati kod stare crkve na Opačcu predvodio je fra Zoran Kutleša, samostanski i župni vikar Imotskog.

Središnje slavlje počelo je u 10.30 sati procesijom, nakon koje je u Zelenoj katedrali bilo euharistijsko slavlje, koje je predvodio fra Kristian Stipanović, imotski gvardijan, župnik i dekan, uz koncelebraciju mjesnog župnika fra Vinka Gudelja i župnog vikara fra Rafaela Begića te fra Marka Babića. Pjevanje na misi animirao je veliki zbor sastavljen od župnih zborova iz Prološca, Imotskog, Podbablja, Poljica, Runovića, Vinjana i Zmijavaca pod ravnanjem s. Filipe Smoljo i uz sviranje s. Jasne Kasalo.

Na početku slavlja pozdravnu riječ i čestitku svim prisutnim vjernicima uputio je župnik fra Vinko, posebno pozdravivši dragog gosta generala Antu Gotovinu, što su prisutni vjernici popratili gromkim pljeskom.

U propovijedi je fra Kristian citirao pjesmu fra Ivana Režića o majkama: „zaboravljajući sebe tuđom se srećom hrane“. Rekao je da se i Marija, kao naša nebeska majka, hrani našom srećom te želi da budemo sretni i na zemlji i nakon smrti. Stoga je potrebno da mi, njezina djeca, s ove svetkovine pođemo u svakodnevni život s čvrstom odlukom da ćemo živjeti zajedno s Bogom sve dane svoga života. Istaknuo je da nas Marijin primjer potiče da budemo u životu otvoreni nadahnućima Duha Svetoga i da pred Bogom i ljudima hodimo u poniznosti, po čemu će se u našem životu, kao i u Marijinu, proslaviti svemogući Bog.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1243
Ovaj mjesecOvaj mjesec8247
UkupnoUkupno7623125

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 58