Imotski: Početak školske godine

U župi sv. Franje u Imotskom običaj da školska godina za osnovnu i srednje škole započne euharistijskim slavljem i zazivom Duha Svetoga. Tako je i ova školska godina započela misnim slavljima u crkvi sv. Franje u ponedjeljak 2. rujna 2013.

U 8 sati slavljena je misa za profesore i učenike srednjih škola. Misu je predvodio fra Jakov Udovičić, župni vikar Vinjana i bivši vjeroučitelj u imotskoj Gimnaziji.

U prigodnoj propovijedi fra Jakov je naglasio važnost čuvanja i razvijanja istinskih i neprolaznih ljudskih vrednota, koje je Bog usadio u čovjekovo srce. Ispričao je priču o gradu u kojem su ljudi zaboravili Boga te je zbog toga život u gradu postao nepodnošljiv. Ne smije nam se dogoditi da zaboravimo Boga, zaključio je fra Jakov, jer samo u zajedništvu s njim naš život ima ljepotu i vrijednost.

U 9 sati bilo je euharistijsko slavlje za nastavnike, učitelje i učenike osnovne škole. Na početku je sve prisutne pozdravila ravnateljica Mara Pezo uz želju da nova školska godina bude i odraslima i djeci vrijeme osobnog sazrijevanje.


Euharistiju je predvodio fra Zoran Kutleša, župni i samostanski vikar Imotskoga te vjeroučitelj u osnovnoj školi. U prigodnoj propovijedi fra Zoran je naveo naslov u dnevnom tisku u kojem stoji da s početkom škole završava razdoblje radosti i veselja za djecu. S takvom se izjavom kao vjernici nikad ne smijemo složiti jer razlog naše radosti nisu praznici. Kršćanin je radostan zbog Boga i ta radost resi njegov život i kad radi i kad se odmara, zaključio je fra Zoran.

Na kraju misnih slavlja prisutne profesore, nastavnike, učitelje i učenike pozdravio je imotski gvardijan i župnik fra Kristian Stipanović te zaželio svima uspješnu novu školsku godinu.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas449
Ovaj mjesecOvaj mjesec7453
UkupnoUkupno7622331

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 40